ALEGERI LOCALE – Aproape 478.000 de mureșeni au dreptul să voteze: votarea se va desfășura sub normele speciale de protecţie sanitară

JUDEȚUL MUREȘ. La alegerile locale din 27 septembrie, în județul Mureș vor fi organizate 570 de secții de votare, cu două mai mult decât la precedentul exercițiu electoral (alegerile prezidenţiale din 2019). Noile secții de votare sunt în Livezeni şi Râciu și au fost înființate pentru că legea prevede asigurarea unei distanţe mai mici de 3 kilometri între secţia de vot şi domiciliile persoanelor cu drept de vot, dar și pentru că a crescut numărul de persoane cu drept de vot din respectivele localități.

 

Pentru alegerile locale din acest an, în județul Mureș sunt înscrişi în Registrul electoral 477.760 de persoane (alegători). La precedentele alegeri locale, cele din 2016, au votat 249.731 de persoane (aproape 51,68%).

 

Din punct de vdere organizatoric: a fost stabilit numărul consilierilor locali pentru comune/oraşe/municipii, au fost achiziţionate ştampilele de control ale biroului electoral de circumscripţie judeţean şi a celor 102 ştampile de control pentru birourile electorale de circumscripţie locale, au fost transmise către tipografie machetele buletinelor de vot.

 

În acest an, alegerile locale se desfășoară sub normele speciale de protecţie sanitară, fapt care s-ar putea repercuta negativ asupra prezenței la vot.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare