ALEGERI LOCALE – Marius Pașcan (PMP), scrisoare deschisă pentru târgumureșeni

ADVERTORIAL ELECTORAL. Dragă prieten și confrate târgumureșean,

distinse domnișoare și doamne,

respectabili domni…

 

Sunt Marius Pașcan, împlinesc anul acesta 49 de ani, m-am născut în Târgu Mureș, m-am format ca om în acest oraș și județ, de care sunt legat identitar și sufletește. De-a lungul timpului, profesional am fost profesor, jurnalist, director executiv adjunct și purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu Mureș, înalt funcționar public și prefect al județului Mureș, senator și deputat reprezentând județul nostru în Parlamentul României.

 

Am absolvit Liceul Pedagogic din Târgu Mureș, două facultăți, sunt licențiat în „Jurnalism” și „Antropologie- Filosofie” – Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, master al SNSPA București în „Comunicare și relații publice”, multiple specializări postuniversitare și sunt doctor în „Filosofie” al Universității de Nord din Baia Mare. Sunt în prezent și cadru didactic universitar, lect. univ. dr.în cadrul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș. De asemenea, membru în consiliile redacționale ale mai multor reviste din domeniul cercetărilor socio-umane, filosofice și științelor comunicării, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Târgu Mureș.

 

Mă consider un om realizat, împlinit, sunt căsătorit și am o familie minunată, doi copii extraordinari, ne călăuzește iubirea deplină și credința în Dumnezeu.

 

În mandatul meu de prefect, am reuşit câştigarea definitivă prin justiţie a circa o sută de mii de hectare de terenuri şi păduri, revendicate de urmaşi sau pretinşi moştenitori ai foştilor grofi, în Defileul Mureşului Superior şi Valea Gurghiului proprietăţi pretinse chiar de inamici de război care au luptat împotriva statului român. Nu am pierdut niciun proces privind aceste cauze şi am considerat o prioritate absolută a mandatului meu păstrarea pădurilor în patrimoniul statului român, mobilizare care m-a călăuzit mai apoi şi ca parlamentar.

 

În mandatul meu de prefect a fost finalizat DN 15 Reghin – Topliţa, pe o distanţă de 58 km, valoarea lucrărilor fiind de 110 milioane euro. De asemenea, la finalul mandatului meu, au început lucrările de reabilitare a tronsonului DN 15 Târgu Mureş – Reghin, pe o lungime de 40 km, în valoare de 34,7 milioane euro. Tot în mandatul meu, proiectul privind „Amenajarea hidrotehnică Răstoliţa”(barajul) a fost realizat până la prima cotă de 60 de metri, ulterior proiectul fiind abandonat de guvernarea PSD.

 

Ca parlamentar, atât ca senator, cât şi ca deputat, am rămas de opt ani cel mai activ parlamentar mureşean. În actualul mandat de deputat, ca lider al Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară şi preşedinte executiv al PMP, am avut 288 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor, 73 de declaraţii politice, în interesul mureşenilor am promovat 159 de întrebări şi interpelări la adresa miniştrilor şi a ministerelor, am iniţiat 155 de propuneri legislative din care 18 au fost până acum promulgate ca legi. Sunt iniţiator al legii privind construcţia Autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi.

 

Am o experienţă de 12 ani în administraţia publică, sunt un specialist calificat, un luptător prin fire şi un lider politic recunoscut la nivel naţional, ştiu ce trebuie făcut, ce proiecte se cuvin promovate pentru dezvoltarea municipiului Târgu Mureş şi a judeţului Mureş, iar împreună cu echipa de consilieri locali şi judeţeni ai PMP vom reuşi să le impunem! Oraşul nostru a fost condus haotic şi chiar oneros, în ultimii ani, de majoritatea compusă în Consiliul local Târgu Mureş din UDMR şi PNL, pe alocuri PSD, iar în Consiliul Judeţean Mureş, de către majoritatea UDMR şi PSD. Nu au performat în nicio direcţie, poate doar la împărţitul necinstit al profiturilor pe baza afacerilor din bani publici.

 

Este acum nevoie de o altă viziune, de un nou lider politic care să combine onestitatea, competenţa, performanţa şi eficienţa, cu buna credinţă, care să-i unească pe oamenii corecţi şi cinstiţi, pe cei care vor face parte din consiliile local şi judeţean. Este nevoie de o nouă asumare pragmatică în privinţa infrastructurii, de un parteneriat cu zonele suburbane, de reanimarea Zonei Metropolitane, de un program pentru atragerea de investitori şi investiţii, de crearea a noi locuri de muncă. Trebuie susţinute din răsputeri educaţia, învăţământul, şcoala, ca vectori de bază ai viitorului comunităţii, iar parteneriatul cu mediul universitar şi blazonul medical de prestigiu trebuie să redevină priorităţi fundamentale pentru toţi cei care vor compune administraţia publică locală la Târgu-Mureş.

 

Depinde de fiecare dintre noi, câtă vreme „omul sfinţeşte locul”şi este „măsura tuturor lucrurilor”. Nu trebuie căutate soluţii miraculoase, reuşitele ne aparţin, ca şi eşecurile, viitorul suntem chiar noi, târgumureşenii, mureşenii, după chip, asemănare şi mai ales fapte… Stă în puterea noastră să ne unim eforturile pentru prosperitatea şi bunăstarea municipiului Târgu Mureş şi a judeţului Mureş. Doresc să trăim cu toţii în bună pace, în armonie interetnică şi multiculturală, să ne călăuzească concordia, respectul reciproc şi performanţele administrative, economice, să fim mândri de oraşul nostru şi să privim cu încredere spre viitor. Mă rog să ne ajute Dumnezeu!

 

Împreună, reuşim!

 

Cu prietenie,

Marius PAȘCAN

2 comments
  1. Prea multe vorbe si autolaudarea saracia omului.Prezenta in cadrul didactic paladist dovedeste faptul ca a contribuit la atrofierea liniei maghiare de formare profesionala de medici.Lupta pentru impiedicarea retrocedarilor pentru maghiari nu ar fi reusit cu o justitie corecta.Orasul Tg.Mures a fost condus haotic si atunci cand era purtator de cuvant al primariei si atunci cand era prefect si cand este “CEL MAI ACTIV”‘(ha,ha,ha) senator in parlamentul Romaniei.Ca senator targumuresean ar trebui sa promoveze autostrazi catre occident iar promovarea autostrazii dinspre Moldova sa lase pe seama senatorilor si deputatilor din Moldova.Proiectele de lunga durata ale UDMR-lui,reprezentantul maghiarimii ai caror descendenti au faurit orasul Tg.Mures au fost impiedicate inca din anii 90 si sunt impiedicate si in zilele noastre cu sloganul vor sa vinda Ardealul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare