ALEGERI LOCALE – Prezența la vot, ora 10: în județul Mureș au votat 6,72% dintre cetățeni

VOT 27 SEPTEMBRIE 2020 – ALEGERI LOCALE MUREȘ. Procesul de votare a început în Mureș la ora 7.00, fără probleme, în toate cele 570 de secții de votare din cele 102 de UAT-uri ale județului. Sunt așteptați la vot 478.482 de mureșeni.

 

Până la ora 10.00 au votat 6,72%. La nivel național prezența la vot la ora 10.00 era de 7,64%. Scrutinul de astăzi se desfășoară în condiții speciale, din cauza epidemiei de coronavirus, în calculele competitorilor electorali (partide politice și candidați independeți) una dintre cele mai importante mize fiind mobilizarea cetățeniilor să se prezinte la vot.

 

De ce acte ai nevoie să votezi

 

Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00. Pot vota cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor și cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România, cu amendamentul că aceștia să nu aibă interdicții din partea instanțelor de judecată.

 

Dreptul de vot se exercită numai în localitatea în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa și numai la secţia la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă, unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă – cetățenii UE cu drept de vot, pot vota în copia de pe lista electorală complementară.

 

Se votează în baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar. Actele trebuie să fie valabile în ziua votării, sau poate să fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie (caz în care alegătorul poate vota în baza documentului expirat, conform deciziei BEC).

 

msnews vă prezintă, în timp real, cu cele mai importante informații privind alegerile electorale locale din 27 septembrie 2020.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare