ALEGERI – Totul despre alegerile parlamentare de duminică din județul Mureș: bonus, cum arată buletinele de vot și cererea pentru urna specială

JUDEȚUL MUREȘ. Alegerile parlamentare din 6 decembrie, când se aleg reprezentanții cetățenilor în Parlamentul României (deputații și senatorii), au intrat pe ultima sută de metri a pregătirii. În județul Mureș au fost organizate 570 de secții de votare (ca și la alegerile locale din septembrie) și au drept de vot 475.543 persoane cu domiciliul sau reședința în județ (conform Registrului electoral).

 

Conform legii, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care în ziua votării alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale (adică se află în altă localitate din județul în care au drept de vot), aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

 

Se votează pe două buletine de vot: pentru alegerea reprezentanților în Camera Deputaților și pentru alegerea reprezentanților în Senat. În cele 570 de secții de votare din județul Mureș vor fi livrate materiale de protecție sanitară (100.000 de mănuși de unică folosință, 1.100 de litri de dezinfectanți și 250.000 de măști de protecție). Secțiile de votare se vor deschide duminică, 6 decembrie, la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.

 

După întocmirea proceselor verbale de la secțiile de votare, acestea se predau la Biroul Electoral Județean Mureș, amenajat la Sala Polivalentă din Târgu Mureș, unde în exterior au fost montate (cu ajutorul Garnizoanei Târgu Mureș) corturi încălzite pentru reprezentanții secțiilor de votare care se prezintă la BEJ pentru predarea materialelor electorale (aceasta se va derula după o programare făcută de BEJ Mureș, pentru evitarea aglomerării și respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară).

 

În Galeria Foto de mai jos aveți modelul buletinelor de vot din județul Mureș și cererea pentru solicitarea urnei speciale (dând click pe fiecare link în parte puteți descărca aceste documente și în format .pdf: buletin vot camera deputaților mureș, buletin vot senat mureș, model cerere vot urnă specială).

 

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare