Alexia Vănoagă este vicecampioană mondială de juniori!

SPORT. Alexia Vănoagă a concurat ieri în finala la bârnă la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori din Antalya.

Ea a câştigat medalia de argint în finala cu 12.833, aur pentru Hanyue Yu (China) cu 13.133 și bronz pentru Cristella Brunetti-Burns (Canada) cu 12.600.

Gimnasta de 14 ani, antrenată de Carmen Traicu, a obţinut, ca şi în calificări, cea mai mare notă la execuţie (8.233). Alexia face parte din programul “Ţară, ţară, vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang şi de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

“Este un obiectiv depăşit de delegaţia României la această ediţie a campionatelor mondiale de juniori, ceea ce demonstrează că gimnastele, antrenorii şi comisia de selecţie au fost o echipă. Obiectivul era un loc 4-6, iar Alexia a fost minunată. Pentru juniori anul competiţional internaţional nu s-a încheiat. În iulie urmează FOTE, competiţie pentru care sunt convinsă că se vor pregăti cu aceeași seriozitate. Le urăm mobilizare şi succes!“ – Carmencita Constantin, Președinte FRG.

Felicitări, Alexia, felicitări antrenorilor de la CNOPJ Constanța!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare