Alimente mai ieftine de la 1 august

SOCIAL. De la 1 august, o nouă Ordonanță de Urgență intră în vigoare, prevedând scăderea prețurilor la 14 produse de bază, în urma limitării adaosurilor comerciale pe întreg lanțul de distribuție. Aceste reglementări vor aduce beneficii pentru consumatori, deoarece vor plăti mai puțin pentru alimentele esențiale.

Pe lista alimentelor care vor avea un preț mai mic se numără produse de larg consum, precum pâinea albă, uleiul, mălaiul, brânza, făina, zahărul, laptele de vacă proaspăt, ouăle și iaurtul. De asemenea, carnea proaspătă de pui, carnea proaspătă de porc, cartofii și legumele și fructele proaspete vrac vor fi incluse în aceste măsuri menite să faciliteze accesul la alimente esențiale pentru cetățeni.

Ordonanța de Urgență clarifică termenii pentru fiecare tip de carne și legume proaspete incluse, astfel încât să fie aplicată în mod corect în domeniul comercializării.

Tot de la 1 august, se va înregistra o creștere a valorii tichetelor de masă, de la 30 de lei la 35 de lei. Mai mult, începând cu anul 2024, bonurile de masă vor suferi o nouă majorare, ajungând la valoarea de 40 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a contracara valul de scumpiri din ultima perioadă, afectând atât alimentele, cât și utilitățile.

În plus, începând cu luna august, mulți angajați vor beneficia de creșteri salariale. Astfel, personalul din domeniul Sănătății, precum asistenții medicali, personalul din radiologie și imagistică licențiați, precum și cei din laboratoarele clinice, vor primi un supliment de 500 de lei la salariu. Această măsură va fi aplicată și medicilor care efectuează cel puțin o gardă în afara normei legale de bază.

Aceste decizii guvernamentale vin în sprijinul cetățenilor și angajaților din domeniul sănătății, contribuind la ameliorarea condițiilor de trai și la asigurarea unor venituri mai echitabile pentru lucrătorii din sectorul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare