Alimente pentru a reduce balonarea stomacului după masa de Paște

ALIMENTAȚIE. De multe ori ne simțim balonați după masa abundentă de după sărbători sau din cauza digestiei slabe. Din fericire, există multe alimente care pot ajuta la reducerea balonării și la îmbunătățirea sănătății tractului digestiv.

Vă prezentăm câteva alimente pe care le puteți include cu ușurință în dieta zilnică pentru a vă îmbunătăți digestia și a vă dezumfla burta. De la condimente, la legume, la produse lactate, am selectat o varietate de opțiuni pentru a se potrivi tuturor gusturilor și preferințelor alimentare.

Castravete
Castravetele este o alegere excelentă pentru reducerea balonării. Conține quercetină, un antioxidant flavonoid care inhibă enzimele pro-inflamatorii. Puteți să-l mâncați crud sau să beți apă de castravete în loc de băuturi zaharoase.

Sparanghel
Sparanghelul conține probiotice care susțin creșterea bacteriilor benefice în sistemul digestiv. În plus, acesta conține apă care poate hidrata, ajuta la urinare și la reducerea balonării.

Orez
Orezul este singurul amidon care nu provoacă gaz. Pentru a evita să te simți balonat, alege orez în loc de cartofi și porumb dacă vrei să adaugi amidon în dieta ta.

Banană
Bananele conțin potasiu, care reglează nivelul de sodiu din organism și previne retenția de apă. Acest lucru ajută la reducerea balonării. În plus, bananele conțin fibre, care pot preveni constipația, o altă cauză comună a balonării. Alte alimente bogate în potasiu includ cartofi, spanac, stafide și portocale.

Papaya
Papaina găsită în papaya ajută la digerarea proteinelor, îmbunătățind sănătatea digestivă. Fructul tropical are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și fibre care susțin un tract digestiv puternic. Puteți mânca papaya proaspătă sau amestecată.

Ananas
Ananasul este în principal apă, care ajută la menținerea organismului hidratat și la combaterea balonării. Bromelaina, o enzimă care se găsește în ananas, ajută la descompunerea proteinelor și promovează sănătatea digestivă. Bromelaina este una dintre cele mai eficiente enzime pentru descompunerea colagenului, potrivit cercetărilor.

Iaurt cu probiotice
Consumul de iaurt cu culturi active poate ajuta la reglarea digestiei datorită probioticelor, care sunt bacterii bune pentru intestin. Puteți adăuga dulceață cu miere, gem sau muesli.

Semințe de fenicul
Semințele de fenicul conțin un compus care relaxează spasmele gastro-intestinale, ameliorând balonarea. Puteți sorbi ceai de plante sau le puteți mesteca direct.

Ghimbir
Ghimbirul conține o enzimă digestivă care ajută la digerarea mai eficientă a alimentelor, reducând balonarea și constipația. Puteți sorbi ceai de ghimbir de casă sau puteți mesteca rădăcini de ghimbir.

Infuzie de mentă și mușețel
Menta și mușețelul pot ajuta la risipirea gazelor din cauza capacității lor de a relaxa mușchii gastro-intestinali. În plus, mușețelul poate, de asemenea, să calmeze și să se relaxeze.

Scorțișoară
Scorțișoara este un condiment bogat în antioxidanți care poate ajuta la eliminarea excesului de gaze și la tratarea balonării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare