Alocațiile pentru copii cresc cu 13,8% din ianuarie 2024, beneficiind 3,6 milioane de tineri români

MAJORĂRI. De la începutul lunii ianuarie 2024, alocațiile de stat pentru copii au cunoscut o majorare semnificativă de 13,8%, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Această creștere beneficiază un număr de 3,6 milioane de copii și tineri din România, iar primele tranșe majorate vor fi acordate începând cu luna februarie a acestui an.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a declarat că această măsură se adresează în special celor 3,6 milioane de copii și tineri care sunt înscriși în instituții de învățământ liceal și profesional. Bugetul alocat pentru aceste majorări provine din resursele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și este gestionat de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială.

Conform noilor modificări, cuantumul alocațiilor va crește de la 256 de lei la 292 de lei lunar pentru copiii cu vârsta peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale. În același timp, alocațiile destinate copiilor cu handicap cu vârste de până la 18 ani vor fi majorate de la 631 de lei la 719 lei lunar.

În anul 2023, potrivit unei execuții preliminare a bugetului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a alocat suma totală de 13,26 miliarde de lei pentru acoperirea cheltuielilor aferente alocațiilor de stat pentru copii. Această majorare vine ca răspuns la necesitatea sprijinirii familiilor și asigurării unei mai bune calități a vieții pentru copiii și tinerii din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare