Alpha Bank și UniCredit fuzionează: Înființarea celei de-a treia bănci din România, ca mărime

FUZIUNE. Alpha Bank România și UniCredit România vor fuziona pentru a forma a treia cea mai mare bancă din România, în ceea ce privește activele totale. Grupul Alpha Bank va deține o participație de 9,9% în noua bancă rezultată din această fuziune.

“Alpha Services and Holdings SA, compania-mamă a Alpha Bank SA, și UniCredit au ajuns la un acord asupra principalelor condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA (UniCredit Bank România) și Alpha Bank România, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional. Conform termenilor stabiliți, Alpha Bank va deține 9,9% din capitalul social al entității rezultate în urma fuziunii și va rămâne implicată în aceasta, prin mecanisme de guvernanță corporativă, inclusiv prin reprezentarea la nivelul consiliului de administrație”, au anunțat băncile.

Tranzacția este așteptată să fie finalizată în 2024, după finalizarea procesului de confirmatory due diligence, obținerea aprobărilor statutare și aprobările tuturor autorităților de reglementare implicate.

“Tranzacția va duce la crearea celei de-a treia bănci ca mărime pe piața românească, din punct de vedere al activelor totale. Fuziunea va aduce la un loc două entități complementare, cu UniCredit Bank România și Alpha Bank România având o poziție solidă în segmentele de corporate și de retail. Această fuziune va rezulta într-o instituție financiară puternică, mai bine poziționată pentru a-și servi clienții și pentru a crea noi oportunități de creștere pe piața românească”, au precizat băncile.

Este pentru prima dată când două grupuri bancare europene folosesc un parteneriat ca metodă de consolidare a pieței bancare din România.

“Această abordare nouă are ca scop nu doar să susțină mai bine economia românească, ci și să pună în prim-plan nevoile clienților și ale comunităților în care își desfășoară activitatea. Ca urmare a acestei tranzacții, clienții Alpha Bank România vor avea acces la o gamă mai largă de produse și servicii. Pe perioada tranziției, Alpha Bank România va continua să asigure continuitate pentru clienții săi”, au subliniat băncile, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare