Amânare în procesul socrilor lui Cătălin Cherecheș: noul termen stabilit

JUSTIȚIE. Joi, Tribunalul Mureș a luat decizia de a amâna procesul în care socrii lui Cătălin Cherecheș, fostul primar al Municipiului Baia Mare, sunt judecați pentru dare de mită. Acest proces vizează acuzații de dare de mită și complicitate la dare de mită împotriva socrilor fostului primar. Motivul amânării a fost depunerea înscrisurilor în circumstanțiere. Noul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru data de 26 martie, ora 9:00.

Cei doi soți au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj. Aceștia susțin că, în data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu un martor în cauză, ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite.

Oferta inițială ar fi fost valabilă numai în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puțin egală cu suma menționată anterior, restul urmând a fi remiși după data când instanța de judecată ar fi urmat să pronunțe în cauza respectivă o soluție de achitare. În contextul menționat, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului. Această amânare subliniază complexitatea și seriozitatea procesului, iar stabilirea noului termen de judecată oferă oportunitatea pentru examinarea adecvată a tuturor probelor și argumentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare