Ambulatoriul UMFST – servicii stomatologice decontate de CAS

SĂNĂTATE. Ambulatoriul de specialitate medicină dentară al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș este un centru medical de înaltă calitate, aflat în cadrul Facultății de Medicină Dentară. Acesta oferă o gamă variată de servicii stomatologice de calitate, beneficiind de echipamente de ultimă generație și personal medical extrem de bine pregătit.

O veste excelentă este că unele dintre aceste servicii stomatologice sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), în limitele unui plafon lunar maxim. Ambulatoriul a stabilit un parteneriat cu CAS în 2021, ceea ce înseamnă că pacienții pot beneficia de servicii medicale stomatologice de bază fără a plăti integral costurile acestora.

Ambulatoriul dispune de echipamente medicale de ultimă generație, cum ar fi Tomograful computerizat 3D CBCT (Cone Beam Computer Tomography) de la Planmeca, ProMax 3D. Acesta este esențial pentru specialități precum implantologia, ortodonția, chirurgia maxilo-facială și parodontologia. De asemenea, oferă servicii imagistice complexe, inclusiv tomografii computerizate 3D, fotografii 3D ale feței, radiografii 2D panoramice și de sinusuri maxilare, precum și radiografii retroalveolare.

Decontarea serviciilor stomatologice variază în funcție de categoria de pacienți:

-Copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani beneficiază de decontarea integrală a tratamentelor cuprinse în “pachetul de servicii medicale de bază” pentru medicina dentară.
-Pacienții cu vârsta peste 18 ani au parte de decontarea integrală de către CAS a tratamentelor de urgență, iar costurile restului tratamentelor din “pachetul de servicii medicale de bază” sunt acoperite în proporție de 60% de CAS.
-Persoanele care beneficiază de legi speciale au toate procedurile din “pachetul de servicii medicale de bază” decontate integral de către CAS.

În concluzie, Ambulatoriul UMFST din Târgu Mureș oferă servicii stomatologice de înaltă calitate, cu avantajul decontării de către CAS pentru o gamă diversificată de pacienți, de la copii la adulți. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea accesului la îngrijirea dentară de calitate în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare