Amenzi de până la 8.000 de lei pentru românii care nu respectă legea! Poliția Română: ”Vă expuneți unor consecințe legale directe!”

AMENZI. Amenzi usturătoare sunt impuse pentru românii care încalcă legea, cu sume care pot ajunge până la 8.000 de lei în unele cazuri. Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de apeluri abuzive la numărul de urgență 112 și le reamintește tuturor celor care se gândesc la astfel de fapte că amenzile aplicate pot avea consecințe serioase.

În perioada 19 iunie – 31 august 2023, Poliția Română, prin intermediul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurilor teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, a desfășurat la nivel național campania de conștientizare intitulată: “Apelul fals la 112 pune vieți în pericol! Sună responsabil!

Rolul și funcțiile numărului unic de urgență 112 trebuie înțelese clar de către toți cetățenii. Cunoașterea precisă a modului în care funcționează acest serviciu este esențială pentru a evita apelurile abuzive și pentru a nu pune în pericol viețile altor persoane.

Este imperativ să utilizați numărul de urgență doar în cazuri reale de urgență, cum ar fi accidente grave, incendii, infracțiuni sau situații medicale critice. Apelurile abuzive la 112 nu numai că pot afecta capacitatea autorităților de a răspunde la situațiile reale de urgență, dar pot și să pună în pericol viețile oamenilor.

În plus, este important să înțelegeți că astfel de comportamente pot duce la sancțiuni legale. Potrivit Poliției Române, amenzile pentru apeluri abuzive la 112 pot atinge sume semnificative, ajungând până la 8.000 de lei în anumite cazuri.

Un alt aspect esențial este educarea copiilor cu privire la importanța utilizării corecte a numărului de urgență și explicarea consecințelor apelurilor abuzive. Părinții sunt îndemnați să monitorizeze atent utilizarea telefoanelor mobile de către copii și să le ofere informații relevante cu privire la utilizarea responsabilă a acestor servicii de urgență.

În concluzie, apelurile abuzive la numărul de urgență 112 nu numai că pot atrage sancțiuni financiare considerabile, dar și pun în pericol viețile celor care au nevoie urgentă de asistență. Sunarea responsabilă este o obligație civică și un gest vital pentru comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare