Analiza Life Dental Spa: Un medic dentist poate castiga si 10.000 de euro pe luna in Romania. Salariile ar putea creste cu 40% in urmatorii 5 ani

ANALIZĂ. Un medic dentist din clinicile Life Dental Spa, cu 10 unitati la nivelul intregii tari, specializate in tratamente cu laser, o tehnologie de varf, fara durere, poate ajunge sa castige chiar si pana la 10.000 de euro pe luna, mult peste media veniturilor din acest sector.
Aceste venituri sunt obtinute in special de cadrele medicale cu experienta, specializate in chirurgie dentara sau ortodentitie. 

Daca in cazul unui chirurg dentar lucrurile sunt destul de clare, acesta fiind responsabil de interventii de precizie la nivelul cavitatii bucale, medicul specialist in ortodontie, cunoscut si ca medic ortodont, este cel care se ocupa strict cu diagnosticarea, preventia si tratarea anomaliilor dento-faciale, cum ar fi muscatura inversa, prognatismul mandibular, muscatura adanca si cea deschisa, inghesuirea dentara sau alte probleme la nivel dento-facial.

„Avem medici colaboratori care pot castiga si pana la 10.000 de euro intr-o luna. Sunt cadre medicale specializate in chirurgie dentara, ortodontie, protetica sau paradontologie. Medicii specialisti din clinicile noastre lucreaza in regim de colaborare, au un program normal de lucru – de 6-8 ore, dar avem si cadre medicale care lucreaza part-time. Media veniturilor unui medic dentist in clinicile noastre se ridica la circa 5.000 de euro pe luna”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic stomatolog certificat in utilizarea tehnologiilor cu laser si cofondator Life Dental Spa.

Potrivit Dr. Cristina Obreja, media de varsta a cadrelor medicale din clinicile Life Dental Spa este de 30-35 ani. 
„Utilizand solutii moderne pentru tratarea problemelor dentare, ce au la baza laserul, am cautat in special sa colaboram alaturi de medici tineri, deschisi spre nou, dornici spre a imbratisa o tehnologie care va revolutiona domeniul stomatologic si in Romania. Suntem intr-un continuu proces de identificare a unor medici flexibili, care sunt deschisi sa invete noile tehnologii si protocoalele de lucru – inovatia este cel mai important atu pe care il putem transfera pacientilor, prin servicii de calitate”, a mai precizat Dr. Cristina Obreja, care spune ca cea mai mare parte a echipei medicale, ce numara in prezent peste 80 de specialisti, vine din clinici mai mici, unde nu beneficiaza de tehnologie de ultima generatie – si nu au posibilitatea de a lucra multidisciplinar – lucru care in cabinetele mici nu exista. 

Un medic dentist castiga in Romania, in medie, circa 3.500 EUR pe luna. Salariile ar putea creste cu 40% in urmatorii 5 ani

Salariul brut (inainte de taxe si fara bonusuri) al unui medic dentist in Romania variaza intre 140.000 RON pe an (12.000 RON pe luna) pe o pozitie entry-level (cu experienta de 1-3 ani) si poate ajunge si la peste 250.000 RON pe an (peste 20.000 RON pe luna) pentru una de senior (cu peste 8 ani de experienta), potrivit datelor SalaryExpert. 
Trendurile din piata dentara, numarul tot mai ridicat al cererii de specialisti, dar si cresterea numarului de pacienti care au nevoie de tratamente specializate ar putea face ca veniturile medicilor stomatologi sa creasca cu aproximativ 40% in urmatorii 5 ani, mai arata un raport al Salary Expert.  

Tehnologiile moderne pe care am reusit sa le aducem pe piata din Romania nu doar ca vor face experienta pacientului mai placuta si mai usoara, dar vor atrage tot mai multi specialisti care isi vor dori sa renunte la medicina traditionala si vor cauta o abordare holistica, axata pe eficienta si reusite. Investim constant in dezvoltarea clinicilor noastre, in echipe, in perfectionarea cadrelor medicale, pentru ca traim in secolul schimbarilor, iar medicina este printre sectoarele in care apar mereu noutati”, a precizat, la randul sau, Stefan Obreja, investitor si cofondator Life Dental Spa.

Topul tarilor cu cele mai mari salarii in domeniul stomatologic

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, in care este evaluat topul tarilor in functie de cheltuielile in domeniul medical, Statele Unite, Belgia si Danemarca sunt tarile cu cele mai mari salarii pentru medicii dentisti la nivel global. Opt din cele 10 tari din top se afla, insa, in Europa. 
Salariul mediu brut al unui medic dentist din SUA se ridica la circa 180.000 lire sterline pe an (peste 200.000 de euro pe an), al unuia din Belgia la circa 150.000 lire pe an (~169.000 de euro pe an), in timp ce al unui medic dentist din Danemarca se ridica la circa 146.000 lire pe an (~165.000 euro pe an).

Life Dental Spa si-a bugetat investitii de peste 2 mil. euro in deschiderea a cel putin 5 noi clinici stomatologice in acest an

Echipa Life Dental Spa are in plan deschiderea a cel putin cinci noi clinici stomatologice dotate cu tehnologie de varf, iar pe lista sunt mai multe orase din tara.

„Ne uitam cu atentie spre orase precum Ploiesti, Timisoara, Constanta, Targu Mures, Galati, Craiova, Giurgiu, Bacau sau Suceava. Analizam inclusiv posibilitatea de a deschide in toate acestea sau si in altele noi, in functie si de capacitatea de a identifica parteneri care sa se alature business-ului nostru. Luam in calcul inclusiv locatii existente, cu echipe medicale care isi doresc sa mearga la nivelul urmator si suntem deschisi sa colaboram cu antreprenori sau intraprenori care vor sa investeasca, alaturi de noi, pentru un return-on-investment intr-un timp foarte scurt”, a mai declarat Stefan Obreja.

Potrivit reprezentantului Life Dental Spa, bugetul de investitii pentru o locatie in regim de parteneriat porneste de la 20.000 de euro pentru o participatie minoritara din afacere si poate ajunge pana la 49% din business.

***
Despre Life Dental Spa

Fondat in anul 2008, Life Dental Spa (www.lifedentalspa.ro) este un concept nou de clinici stomatologice pe piata din Romania, care ofera tratamente dentare fara durere, prin intermediul laserului de precizie ridicata. Tehnologia, brevetata in Statele Unite ale Americii, ofera acum si pacientilor din Romania servicii si tratamente dentare de inalta calitate la preturi accesibile.

Cu o echipa de 80 de specialisti in medicina dentara, in 10 clinici la nivelul intregii tari, Life Dental Spa este lider pe piata din Romania in tratarea afectiunilor dentare fara durere, prin intermediul laserului. Printre serviciile oferite de Life Dental Spa se numara realizarea tratamentelor fara durere, folosirea materialelor biocompatibile, stomatologia Holistica, dinti ficsi in 24 de ore, paradontologie, implantologie laser, endodontie, protetica, profilaxie, pedodontie, ortodontie, estetica dentara sau chirugie dentara cu laser.
Zeci de mii de pacienti trec anual pragul celor 10 clinici Life Dental Spa din Bucuresti (Victoriei, Magheru, Unirii), Iasi, Cluj-Napoca, Oradea, Brasov, Arad, Sibiu sau Pitesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare