Angajări cu salariul la vedere: transparență și echitate în recrutare

TRANSPARENȚĂ. Odată cu intrarea în vigoare a unor noi reglementări impuse de Uniunea Europeană, companiile din România sunt obligate să aducă mai multă transparență în procesul de recrutare, prezentând salariile oferite în anunțurile de angajare. Această schimbare vine ca răspuns la o tendință ascendentă de publicare a salariilor în ultimii ani și marchează un pas important spre creșterea transparenței și echității în domeniul ocupării forței de muncă.

În conformitate cu noile directive europene, termenul “salariul la vedere” va deveni o regulă în România, obligând companiile să includă informații despre remunerație în anunțurile de angajare. Acest lucru nu numai că va facilita procesul de recrutare, dar va oferi și candidaților o mai mare înțelegere a valorii muncii lor și va încuraja o competiție mai echitabilă pe piața muncii.

În ultimii ani, o tendință crescândă de publicare a salariilor în anunțurile de angajare a fost observată și în România. Potrivit datelor din Observator News, aproximativ o treime din cele peste 25.000 de oferte de pe platformele de recrutare au inclus sumele salariale, ceea ce reprezintă o dublare față de anul precedent. Acest trend este vizibil în special în domeniile precum HoReCa, turism sau transporturi.

În contextul pandemiei de COVID-19, transparența salarială a devenit un factor decisiv pentru atragerea candidaților în domenii precum turismul. Companiile care au adoptat această practică au observat o creștere semnificativă a numărului de candidați interesați și, implicit, o ușurare a procesului de recrutare.

Implementarea acestor schimbări va aduce cu sine și ajustări legislative în ceea ce privește Codul Muncii din România, care, până în prezent, a încurajat confidențialitatea salariilor. Totuși, se așteaptă ca companiile să se conformeze noilor directive europene într-un termen limitat, având la dispoziție doi ani pentru a se adapta și pentru a pune în ordine grila salarială.

Pe lângă creșterea transparenței, aceste schimbări legislative au și un impact pozitiv asupra egalității de gen în ceea ce privește remunerația. Conform noilor directive, se va urmări asigurarea unei egalități salariale între sexe, astfel încât bărbații și femeile să primească remunerații similare pentru aceeași muncă.

În final, implementarea salariului la vedere reprezintă un pas semnificativ către o piață a muncii mai transparentă, mai echitabilă și mai competitivă, care să ofere atât angajatorilor, cât și angajaților, o mai mare încredere și siguranță în procesul de recrutare și ocupare a forței de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare