ANSVSA va oferi românilor vouchere în valoare de 200 de euro ca să își poată cumpăra un porc de Crăciun! Cine sunt cei care vor primi banii.

VOUCHERE. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va emite vouchere în valoare de 200 de euro pentru a-i ajuta pe cetățenii români să își cumpere un porc de Crăciun, sprijinind astfel sectorul de creștere a porcilor din țara noastră.

Inițiativa ANSVA ar putea soluționa problemele cu care se confruntă micii crescători de suine, care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor din cauza resctricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Legislația vine ca un ajutor în implementarea unei alte inițiative aflate în fază finală a dezbaterii parlamentare, Legea Porcului. Vă amintim că Legea Porcului este la Comisia de Agricultură de la Camera Deputaților din noiembrie 2021.

În cadrul emisiunii TV „Agrostrategia” de pe TVR 1, deputatul Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților a declarat:

Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea Porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de cinci ani să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc. Acesta ar fi un aspect.
Al doilea aspect, dacă avem crescători care prin tradiție au crescut 50, 60, 70 de capete de porci, dar azi când discutăm despre Legea Mirosurilor, de normele de mediu nu mai este permis să crească în comunități în sate, să le pună Consiliile Locale la dispoziție un teren unde să facă o construcție-tip cu norme de biosecuritate și să își desfășoare activitatea, să producem porc în România. Dar cu gard, cu asistență veterinară, să putem să avem un control să nu intre oricine în ferma aceea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare