Antreprenorul român Ștefan Mandachi vinde lanțul de fast-food Spartan pentru 20 mil. euro

BUSINESS. Antreprenorul român Ștefan Mandachi, fondatorul lanțului de fast-food Spartan și al altor afaceri, a anunțat că a ajuns la un acord de vânzare a întregului portofoliu de afaceri pentru a se concentra pe finanțarea proiectelor de e-learning.

Cumpărătorii sunt un grup de șapte persoane fizice, printre care se numără și principalul operator de restaurante sub franciza Spartan. Valoarea tranzacției este de puțin peste 20 mil. euro, care va fi plătită în zece ani, potrivit Profit.ro.

Remus Cosovanu, primul investitor în franciză al lanțului Spartan, care deținea deja o cotă de 30% din numărul de restaurante, va deține majoritatea acțiunilor companiei. Antreprenorul activează în afacerea Spartan încă de acum 10 ani, operând restaurante prin firma SC Corebos în Transilvania.

Ștefan Mandachi a anunțat că intenționează să dezvolte afaceri de e-learning.

“Voi investi doar în industria educației online pentru că mă pasionează, este mult mai predictibilă și în plină expansiune. Am bugetat 1,3 mil. euro pentru aplicația de e-learning MentorMag și voi finanța alte 5 startup-uri în acest an, unde vom investi aproximativ 2 mil. euro”, a declarat Mandachi.

El a anunțat recent o investiție de 1,3 mil. euro într-o platformă de e-learning cu lecții personalizate pentru antreprenori, în special pentru elevi și studenți.

Spartan este cea mai mare rețea de restaurante cu specific grecesc din Europa, cu 42 de restaurante francizate și 34 de locații proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare