Anul European al Tineretului – evenimente și activități de informare și diseminare destinate tinerilor

EDUCAȚIE. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin Center of Excellence in European Security and Disinformation in Multicultural Societies, înființat prin proiectul european Jean Monnet – ESDMS, marchează Anul European al Tineretului printr-o serie de întâlniri informative în liceele mureșene privind fondurile europene adresate tinerilor, organizate în perioada 12 – 23 decembrie 2022.

Echipa de proiect, împreună cu coordonatorii activității din cadrul liceelor, va prezenta elevilor oportunitățile de finanțare, programele de voluntariat, stagii, studiu, programele pentru locuri de muncă și dezvoltarea antreprenoriatului oferite tinerilor de Uniunea Europeană prin instituțiile și programele sale.

Prezentările vor fi urmate de sesiuni de Q&A.
Seria de workshop-uri “My EU Future-EU4Youth opportunities” face parte din evenimentele și activitățile de informare și diseminare destinate tinerilor. Workshop-urile au scopul de a aduce Uniunea Europeană mai aproape de ei, de a le prezenta posibilitățile de studiu, formare, voluntariat și lucru în Uniunea Europeană, mecanismele europene prin care le pot accesa, precum și posibilitățile de a accesa fonduri europene ca tânăr european, folosind informațiile puse la dispoziție de instituțiile Uniunii, învățând să caute și să găsească informațiile pe site-urile oficiale ale acestora, precum și pe canalele lor oficiale de media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare