Anunțul șefului Casei Naționale de Pensii – românii vor trebui să muncească doi ani în plus pentru pensie

PENSIE. Recentele modificări legislative în domeniul pensiilor, aduse la cunoștință de Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, au adus vești neașteptate pentru milioane de români. Conform anunțului său, un număr semnificativ de cetățeni vor fi nevoiți să muncească doi ani în plus pentru a putea beneficia de pensia cuvenită, conform noilor reglementări.

Aceste schimbări afectează în special două categorii de români. Prima categorie este reprezentată de cei care au lucrat în condiții deosebite sau speciale, unde fiecare an de muncă adaugă patru luni la stagiul de cotizare. Pentru cei care au muncit în condiții speciale, adăugarea la stagiul de cotizare este de șase luni pentru fiecare an lucrat.

A doua categorie afectată este reprezentată de bărbații care doresc să se pensioneze la vârsta de 60 de ani, dar care vor avea nevoie de un stagiu de cotizare de 40 de ani pentru a beneficia de această posibilitate.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a confirmat că toate dosarele de pensie vor fi recalculate conform noilor prevederi, iar noul sistem de calcul se va aplica strict, fără a se acorda beneficii suplimentare pentru perioadele necontributive.

Pe de altă parte, alte modificări aduse de legea recent adoptată afectează și locuitorii din zonele afectate de poluare, care anterior puteau beneficia de pensie anticipată fără penalizări. Aceștia vor fi nevoiți acum să muncească doi ani în plus pentru a se califica pentru pensie anticipată, conform prevederilor anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare