Anxietate pe timp de noapte? Iată cum să o calmați!

SĂNĂTATE. Insomnia și anxietatea nocturnă sunt tulburări comune care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Există multe tehnici și remedii care vă pot ajuta să faceți față anxietății pe timp de noapte, dar, în primul rând, este esențial să lucrați la rutina zilnică pentru a preveni anxietatea pe timp de noapte.

Vom explora câteva tehnici de calmare a anxietății nocturne recomandate de un psiholog specializat: vom vorbi despre cum să calmăm anxietatea pe timp de noapte și chiar să prevenim apariția acesteia prin implementarea unor tehnici simple de prevenție.

Cu aceste informații, sperăm să-i ajutăm pe cei care suferă de anxietate pe timp de noapte să găsească soluția potrivită.

Consumul de cireșe înainte de culcare
Studiile au arătat că consumul de suc de cireșe sau consumul unui castron de cireșe înainte de culcare poate crește somnul cu până la 85 de minute mai mult. Acest lucru se datorează faptului că cireșele sunt o sursă de melatonină, un ajutor de somn care reduce inflamația din organism.

Consumul de ceai de mușețel
Consumul de ceai de mușețel este bun pentru somn: consumul unei cești de ceai de mușețel este dovedit clinic că reduce anxietatea prin promovarea somnului.

Mănâncă două nuci de Brazilia
Consumul a două nuci de Brazilia poate ajuta somnului datorită efectului lor asupra glandei tiroide. De fapt, nucile de Brazilia conțin seleniu, care ajută funcția tiroidiană.

Efectuarea meselor regulate
Dacă scopul este de a reduce anxietatea, rutina este crucială: din acest motiv, este important să mâncați mese la aceeași oră în fiecare zi. Acest lucru ajută la reglarea ritmurilor circadiene.

Exercițiu fizic
Exercițiile fizice sunt considerate de medici ca fiind o metodă excelentă de prevenire a anxietății și stresului: sportul regulat eliberează endorfine și scade nivelul de cortizol, hormonul care stă la baza stresului.

Lasă telefonul
Potrivit cercetătorilor, nefolosirea telefonului înainte de culcare promovează somnul prin reducerea anxietății pe timp de noapte.

Somn regulat
Identificarea perioadei și întotdeauna mersul la culcare în același timp este o modalitate excelentă de a reduce anxietatea pe timp de noapte: de fapt, această tehnică învață corpul să adoarmă aproximativ în aceeași perioadă de timp.

Mic dejun
Consumul micului dejun este crucial: consumul micului dejun trimite un semnal organismului pentru a-l avertiza că este timpul să se trezească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare