Apa geotermală – Soluția găsită de multe localități din țară pentru a reduce facturile uriașe

PROIECT. În Arad, rezervele de apă geotermală au devenit o sursă de inspirație pentru autorități. Primăria din Pecica, prin fonduri europene, a început să foreze. Rezervele geotermale descoperite în urma unui studiu sunt suficiente pentru a încălzi instituțiile și casele celor din comună.

Petru Antal – primar Pecica: “Proiectul este în valoare de 26 de milioane de lei, peste 5 milioane de euro și va încălzi cele 13 clădiri publice. Vom reduce costurile cu încălzirea acestor clădiri cu peste 50%. Ne propunem ca și clădirile private, persoanele fizice să fie racordate la această încălzire geotermală.”

György Zoltán – director Aqua Plus Kft: “Putem spune că forările făcute la Pecica vor fi cu succes, unul deja e cu succes și celălalt, după condițiile geologice găsite va fi cu succes. Cantitatea de apă și de căldură plănuite vor fi atinse.”

Autoritățile speră ca, în toamna anului viitor, proiectul să fie gata. Pentru început, vor beneficia 13 clădiri publice din localitate de apă termală, precum: școală, primărie sau cămin cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare