APIA Mureș anunță modificările legislative și pregătește fermierii pentru campania de primire a cererilor de plată

AGRICULTURĂ. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul județean Mureș (APIA Mureș) a transmis un comunicat către potențialii beneficiari în legătură cu schimbările legislative și pregătirile pentru demararea Campaniei de primire a Cererilor de Plată. Această campanie este programată să înceapă la data de 4 aprilie a acestui an.

Legislația europeană a suferit modificări care au implicații și asupra legislației interne. Astfel, prin publicarea în Monitorul Oficial în data de 21 martie 2024 a Ordinelor Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 106/2024 și nr. 107/2024, legislația aplicabilă anului precedent a fost înlocuită.

În acest context, APIA a pus la dispoziția fermierilor români aplicația IPA ONLINE. Această aplicație permite fermierilor să facă modificări sau actualizări ale parcelelor pentru anul 2024, acestea fiind încă în faza de proiect. Totuși, fermierii nu au încă posibilitatea de a închide cererile și de a le aproba. Odată cu începerea oficială a campaniei, aceștia vor putea stabili împreună cu funcționarii responsabili de dosar datele concrete de închidere a cererilor și coordonatele certe ale acestora, precum suprafața, cultura, intervențiile solicitate și alte cerințe care definesc normele de condiționalitate sau normele PNDR 2023-2027.

APIA Mureș își asumă rolul de a asigura informațiile și suportul necesar pentru ca fermierii să poată completa și depune cererile de plată conform noilor reglementări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare