Apicultorii din Mureș pot solicita sprijin pentru extinderea afacerii

SPRIJIN. Apicultorii din Mureș au posibilitatea să depună cererile de plată pentru intervențiile din sectorul apicol 2024 până la data de 31 iulie. Aceste intervenții sunt finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, iar valoarea totală a sprijinului alocat pentru acest an depășește 12 milioane de euro. Jumătate din această sumă provine din contribuția Uniunii Europene, iar restul este asigurat din bugetul de stat.

Banii acordați pot fi folosiți pentru diverse scopuri, inclusiv investiții în infrastructură, promovare, comunicare și marketing, precum și pentru sprijinirea laboratoarelor care efectuează analize în domeniul apicol.

Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al APIA Mureș, Constantin Citirigă, anul trecut aproape 500 de apicultori din județul Mureș au solicitat sprijin financiar similar. În 2023, APIA Mureș a procesat și aprobat 446 de cereri, dintre care una a fost depusă de o asociație, iar restul de apicultori individuali. Județul Mureș se află printre liderii naționali în ceea ce privește suma totală alocată pentru sprijinul financiar acordat apiculturii, aproximativ 10% din fondurile naționale fiind direcționate către această regiune. Anul trecut, APIA Mureș a realizat plăți în valoare de 1 milion de euro în beneficiul apicultorilor din județ.

Procedura impune ca solicitanții să depună o singură cerere de plată la Centrele APIA, însoțită de documentele justificative necesare. Plata sprijinului financiar va fi efectuată de către APIA după finalizarea controlului administrativ al tuturor cererilor de plată, a verificărilor la fața locului și stabilirea sumei eligibile pentru fiecare cerere în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare