Apple aduce AI în prim-plan la WWDC 2024

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ. Ediția din acest an a conferinței Worldwide Developers Conference (WWDC), dedicată dezvoltatorilor software de la Apple, a debutat luni, aducând în prim-plan multiple anunțuri privind sistemele de operare și aplicațiile companiei. Una dintre principalele teme ale evenimentului a fost inteligența artificială (AI), cu Apple prezentând mai multe funcții noi pentru produsele sale care utilizează această tehnologie.

Potrivit rapoartelor, Apple a lucrat intens pentru a integra AI în produsele sale, pentru a recupera terenul pierdut în această competiție cu alte mari companii. Parteneriatul cu OpenAI și dezvoltarea de modele lingvistice proprii au fost doar câteva din inițiativele luate de Apple în acest sens.

Deși a evitat să folosească termenul “inteligență artificială”, Apple a prezentat această tehnologie sub numele de “Apple Intelligence”. Funcționalitățile AI sunt așteptate să fie implementate în aplicații precum Siri, Apple Maps, Apple Music și Safari.

Printre alte noutăți anunțate la WWDC 2024 se numără suportul RCS pentru iMessage, care va îmbunătăți comunicarea între utilizatorii de iPhone și cei ai smartphone-urilor Android. De asemenea, se pare că va fi lansată o nouă aplicație Apple, numită simplu “Passwords”, dedicată gestionării și completării parolelor pe site-uri și în aplicații.

iOS și iPadOS aduc, de asemenea, mai multe noutăți, inclusiv o mai mare libertate în organizarea aplicațiilor pe ecranul principal. În timp ce Apple a făcut aceste anunțuri, se așteaptă ca și celelalte sisteme de operare ale companiei, de la macOS la watchOS, să primească actualizări importante.

WWDC 2024 a pus accentul pe integrarea inteligenței artificiale în ecosistemul Apple, oferind dezvoltatorilor și utilizatorilor noi funcționalități și o experiență îmbunătățită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare