Apple brevetează ecran pliabil fără „cute” pentru iPhone și iPad

TEHNOLOGIE. În viitorul apropiat, Apple ar putea lansa un iPhone sau un iPad cu ecran pliabil, având în vedere că compania deține acum un brevet pentru o tehnologie inovatoare ce ar putea revoluționa acest concept.

Conform Patently Apple, ecranul este subțiat în zona de pliere prin procesare chimică și ar putea utiliza diverse materiale pentru a menține suprafața netedă permanent, fără să fie detectabil pliul.

Surse din industria coreeană, citate de GSM Arena, estimează că o lansare în 2026 ar putea fi un obiectiv realist, contrar afirmației analistului Ming-Chi Kuo, conform căruia primul produs Apple cu ecran pliabil ar fi un MacBook de 20,3″, prevăzut să fie prezentat în 2027.

Brevetul Apple indică faptul că pliurile din zona de pliere a ecranului pot fi reduse prin aplicarea unui strat transparent de acoperire care se suprapune peste panoul de afișare. În plus, un polimer lichid poate fi aplicat și întărit în cavitatea formată, folosind lumină UV, căldură și alte tehnici de întărire a materialelor.

De asemenea, brevetul sugerează posibilitatea unei schimbări complete a compoziției sticlei, cum ar fi înlocuirea sodiului din sticla de suprafață cu potasiu. Această modificare ar crea o tensiune de compresie în straturile tratate ale sticlei, permițând acesteia să reziste mai bine la zgârieturi și alte forme de uzură.

1 comment
  1. Cred ca lansarea unui iPhone sau iPad cu ecran pliabil ar fi o miscare revolutionara pentru Apple in industria tehnologica. Brevetul pe care compania l-a obtinut demonstreaza angajamentul lor de a inova si de a aduce mereu produse de calitate pe piata. Sunt incantat sa vad ca aceste dispozitive ar putea sa apara in viitorul apropiat si sunt sigur ca vor fi un succes printre utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare