Aprobarea licențelor de traseu pentru transport rutier în județul Mureș pentru perioada 2022-2026

LOCAL. În cadrul ședinței ce va avea loc joi, 31 august, consilierii județeni vor dezbate și aproba alocarea licențelor de traseu pentru un total de 15 rute, ca parte a Programului județean de transport rutier contra cost de persoane prin servicii regulate pentru perioada 2022 – 2026. Această inițiativă reprezintă o etapă crucială în asigurarea unui transport public eficient și accesibil pentru locuitorii județului.

Procesul de licitație pentru aceste trasee a fost finalizat cu succes în cursul lunii iulie, iar următorii operatori de transport au fost desemnați câștigători: Asocierea SC Niraj Prodcom SRL, SC Siletina Impex SRL și SC Travel Trans SRL. Acești operatori de transport au trecut cu succes prin riguroasele proceduri de evaluare și selecție, demonstrate de calitatea serviciilor pe care le-au furnizat în trecut și de ofertele competitive depuse în cadrul licitației.

Valoarea totală a achiziției pentru aceste licențe de traseu se ridică la suma de 23.625.021,57 lei. Această sumă reflectă investiția necesară pentru a asigura servicii de transport rutier de calitate, cu rute bine stabilite și vehicule adecvate, pentru a satisface nevoile de călătorie ale cetățenilor județului în următorii patru ani. Această alocare financiară reprezintă o demonstrație a angajamentului autorităților județene de a susține mobilitatea urbană și de a asigura mijloace de transport sigure și comode pentru comunitate.

Beneficiile acestui program extins de transport rutier sunt multiple. Locuitorii județului vor avea acces ușor la trasee bine conectate, care vor spori conexiunile între orașe, comune și localități. De asemenea, această inițiativă va contribui la reducerea traficului individual, la diminuarea impactului asupra mediului și la creșterea calității vieții prin oferirea unei alternative viabile la transportul privat.

În concluzie, aprobarea licențelor de traseu pentru cele 15 rute în cadrul Programului județean de transport rutier contra cost de persoane prin servicii regulate reprezintă o etapă semnificativă în dezvoltarea infrastructurii de transport din județul Mureș. Această inițiativă nu doar îmbunătățește mobilitatea și accesibilitatea, ci și demonstrează angajamentul față de o abordare sustenabilă a transportului și calitatea vieții pentru toți cetățenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare