Argumente pentru Băile Govora: Echipa care lucrează pentru ca această stațiune istorică din România să aibă din nou șansa de a străluci

TURISM. Băile Govora, o stațiune balneară istorică din județul Vâlcea, în regiunea Oltenia, are șansa de a-și vedea patrimoniul construit conservat și restaurat și potențialul de dezvoltare pus în evidență, deoarece o echipă multidisciplinară, Studiogovora, se concentrează asupra bogățiilor sale neglijate.

Băile Govora (Băile Govora) au fost înființate ca stațiune de sănătate publică la sfârșitul secolului al XIX-lea, deoarece apele din zonă, bogate în sulf și iod, au atras interesul. Cartierul său termal a fost construit la începutul secolului al XX-lea, iar dezvoltarea turistică a stațiunii a urmat. După 1945, stațiunea, la fel ca multe altele de acest gen, a văzut sosirea turismului de masă subvenționat de stat. Interesul pentru stațiune a dispărut treptat după 1989, doar câteva întreprinderi mici și hoteluri mai sunt încă active în această stațiune. Acum, colectivul interdisciplinar Studiogovora este convins că acesta “este un oraș ideal înghețat în timp care trebuie să se reinventeze, iar bogatul său patrimoniu cultural poate constitui baza noii sale identități”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare