Armata Română va achiziționa 30.000 de calculatoare și laptopuri

DEZVOTARE. Armata Română urmează să achiziționeze 30.000 de calculatoare și laptopuri pentru 105,78 milioane lei (21,6 milioane euro) de la două companii locale.
 
Unitățile urmează să sosească în termen de trei ani și vor fi furnizate de Ixodron și Romflex Sistem. Cele două companii sunt câștigătoarele unei licitații organizate de Comandamentul Comunicațiilor și Tehnologia Informației (CCI) din cadrul Ministerului Apărării, potrivit Profit.ro.
 
Ixodron, fondată în 2019 și cu sediul la Buzău, va furniza 10.000 de stații de lucru PC all-in-one în valoare de 38,53 milioane lei, fără TVA. Romflex, la rândul său, va livra 10.000 de stații de lucru desktop și 10.000 de laptopuri pentru 67,4 milioane lei, fără TVA.
 
Comandamentul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (CCI) este subordonat șefilor de stat major comun și se ocupă de planificarea și derularea operațiunilor în infrastructura cibernetică. Oferă serviciile de comunicații și tehnologia informației necesare Armatei Române la nivel strategic, operativ și tactic. De asemenea, menține securitatea infrastructurii Armatei împotriva atacurilor și amenințărilor cibernetice.
 
Totodată, CCI asigură managementul administrativ al participării României la grupul NATO de comunicații și sisteme informatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare