ARTA- Centrul cultural din București colectează pungi de plastic pentru a le transforma în opere de artă

CAMPANIE. Centrul cultural Rezidenta9 din București tocmai a lansat One Minute Older, o campanie care va folosi arta pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la impactul pe care plasticul îl are asupra vieții oamenilor. Proiectul se concentrează în jurul unei colecții de pungi de plastic care vor fi transformate în instalații de artă și prezentate publicului în această toamnă.
 
Rezidenta9 își propune să colecteze un milion de pungi de plastic în cadrul acestei campanii și invită localnicii și turiștii să aducă astfel de articole la sediul central de pe strada I.L Caragile din București. Centrul cultural a spus că containere similare vor fi plasate și în alte locații din oraș și din țară.
 
„URBAN S.A., furnizor de soluții integrate de management al deșeurilor, s-a alăturat One Minute Older și va dona, în luna august, o parte din pungile de plastic colectate în stațiile de sortare din București. De asemenea, în cadrul proiectelor Străzi Deschise din București sau Eforie Colorat de pe litoral vor fi organizate puncte de colectare și evenimente speciale”, se arată în comunicat.
 
Pungile de plastic vor fi reciclate și transformate în opere de artă. Expoziția One Minute Older va avea loc în octombrie. În paralel, programul va include și o serie de dezbateri și proiecții de filme dedicate legăturilor dintre migrație și schimbările climatice și un proiect editorial dezvoltat pe platforma Scena9.ro.
 
„Conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, într-un singur minut, peste 10 milioane de pungi de plastic sunt consumate pe planeta noastră”, a mai spus Rezidenta9.
 
Astfel, în acest context, pe lângă colectarea pungilor de plastic, campania One Minute Older își propune să strângă semnături pentru o petiție prin care se cere acțiuni urgente din partea liderilor europeni pentru protejarea mediului.
 
Actualizări suplimentare vor fi comunicate pe pagina de Facebook a Rezidenta9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare