Asigurarea pentru câini – Un răspuns la creșterea atacurilor și daunelor provocate de animalele de companie

LEGISLAȚIE. Cu o frecvență tot mai mare, vedem știri cutremurătoare despre atacuri ale animalelor de companie, în special câini. Tragediile, cum ar fi cea în care o femeie a fost ucisă de câini în timp ce alerga pe Lacul Morii sau cea a copilașului sfârtecat de animale în Parcul Tei, au accentuat necesitatea unor măsuri preventive. Aceste incidente nu sunt limitate doar la câinii vagabonzi, iar în acest context, Statul a implementat o măsură menită să protejeze societatea de astfel de evenimente traumatice.

Obligatorie conform Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 55/2002, asigurarea de răspundere pentru proprietarii de câini considerați periculoși devine o formă de protecție similară cu polița RCA pentru mașini. Această asigurare are rolul de a acoperi daunele pe care animalul de companie le poate provoca terților, în special vătămări cauzate oamenilor sau altor animale.

Deși legea nu specifică în detaliu acoperirile exacte, numeroase produse disponibile pe piață, analizate de www.studiifinanciare.ro, oferă protecție nu doar în cazul vătămărilor, ci și pentru diverse alte situații. Aspectul crucial al acestei asigurări este că nu se limitează doar la câinii incluși în lista animalelor periculoase. Proprietarii de câini care nu fac parte din această categorie pot, și ar trebui, să beneficieze de această formă de protecție.

Din perspectiva pagubelor materiale și a daunelor pe care o persoană vătămată le poate cere, costurile pot atinge ușor cifre de mii sau zeci de mii de euro. Cu cât popularitatea acestor asigurări crește, cu atât devine mai evidentă utilitatea lor în prevenirea unor tragedii similare celor menționate anterior.

În concluzie, asigurarea pentru câini devine un element esențial în gestionarea riscurilor asociate cu posesia unui animal de companie. Implementarea acestei măsuri preventive nu numai că aduce beneficii financiare proprietarilor de câini, ci contribuie și la asigurarea siguranței și protecției întregii comunități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare