Aska aduce prototipul funcțional de mașină zburătoare eVTOL la CES 2023 (foto-video)

TEHNOLOGIE. CES – cel mai influent eveniment tehnologic din lume – terenul dovedirii tehnologiilor inovatoare și inovatorilor globali.
Aici, cele mai mari mărci din lume fac afaceri și întâlnesc noi parteneri, iar cei mai importanți inovatori intră pe scenă. Anul acesta CES se va desfășura în perioada 5-8 ianuarie la Las Vegas.

Nu ar fi CES fără un fel de propunere de mașină zburătoare prezentată publicului, iar anul acesta vine prin amabilitatea lui Aska. Fondată în 2018, compania cu sediul în California este nouă în scenă, dar nu vine să ne defileze redări digitale care rămân adesea în stadiu de proiect. La CES 2023 este expus un prototip complet funcțional numit A5, gata să iasă pe drum și pe cer dintr-un singur foc.

Aska spune că A5 este primul vehicul eVTOL drive-and-fly (condu-și-zbori) din lume. Acest acronim îl identifică ca un EV cu decolare și aterizare verticală, dar nu este în întregime electric. Un motor pe benzină care funcționează cu combustibil premium servește drept prelungitor de autonomie, oferind lui A5 o autonomie în aer de 250 de mile. Aska nu își listează gama de produse pe uscat.

La fel ca multe alte concepte de mașini zburătoare pe care le-am văzut anterior, A5 seamănă mai mult cu un avion pentru drum decât cu o mașină pentru cer. Aripile mari se retrag în modul de conducere, puterea fiind transmisă la toate cele patru roți. Parametrii de performanță nu sunt menționate și nici nu cunoaștem informații precum puterea nominală sau capacitatea bateriei.

Aska ne spune că A5 are aproximativ dimensiunea unui SUV, având un interior elegant suficient de mare pentru a transporta patru pasageri în confort. Dimensiunile și caracteristicile nu sunt oferite, dar fotografiile arată un cockpit în mare parte digital cu un jug în stil Tesla pentru o roată.

În ceea ce privește zborul, A5 poate decola pe verticală folosind cele șase elice cu rotor înclinat. Cu aripile sale mari poate, de asemenea, să urce ca un avion convențional, care necesită mai puțină putere pentru a ajunge în aer. Aripile acționează și ca o rezervă în cazul defecțiunilor motorului, permițând lui A5 să alunece înapoi în jos. Dacă lucrurile devin imprevizibile și nefaste, Aska include o parașută suficient de mare pentru a aduce întregul vehicul în siguranță la sol.

După debutul său la CES 2023, Aska A5 va începe testele de zbor. A fost deja acceptat de către FAA pentru certificare și, dacă totul merge bine, cumpărătorii ar putea zbura și conduce la serviciu din 2026. Desigur, asta depinde de vehiculul care este certificat, iar șoferul ar avea nevoie de un permis de pilot înainte de a părăsi solul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare