Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin lansează program de meditații gratuite pentru Bacalaureat

PROGRAM. Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin a lansat un program de meditații gratuite pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat din acest an. Programul a fost conceput pentru a ajuta familiile care nu își pot permite costurile suplimentare ale pregătirii pentru examen. Membrii organizației, printre care se numără și profesoare active și pensionate, au devenit voluntari și au reușit să capaciteze o serie de profesori voluntari pentru a susține aceste meditații.

Președinta Asociației Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin, Floarea Sălăjean, a explicat că ideea a venit de la membrele organizației care sunt și profesoare active sau pensionate. Ele au activat ca voluntari la Casa Maria, unde s-au ocupat de meditațiile copiilor, și au propus extinderea acestei activități la nivelul orașului pentru pregătirea elevilor pentru Bacalaureat. Scopul este de a aduna copiii și de a-i pregăti pentru examen, astfel încât să poată beneficia de sprijinul necesar în mod gratuit.

Orele de meditații gratuite vor avea loc la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Reghin, iar înscrierea prealabilă a liceenilor este necesară. Directorul școlii, Andreea Dumitrache, a subliniat că instituția va sprijini dezinteresat acești copii, oferindu-le spații și tot ce este necesar pentru a desfășura orele în condiții bune.

Profesorii recunosc că nu pot acoperi întotdeauna toate nevoile elevilor din cauza timpului limitat și că meditațiile gratuite vor suplini acest gol. Elevii vor beneficia astfel de sprijin suplimentar în înțelegerea materiei sau în organizarea timpului și eficienței învățării.

Inițiativa a fost salutată de comunitatea școlară, iar profesorii subliniază că aceste meditații gratuite vor ajuta elevii să se pregătească mai bine pentru Bacalaureat și vor reduce efortul financiar al părinților. Este evidențiată importanța examenului de Bacalaureat în viața elevilor și necesitatea de a obține această diplomă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare