Atât pensionarii cât și angajații pot beneficia de bilete pentru tratament balnear în 2023

BENEFICII. Pensionarii și angajații care suferă de anumite afecțiuni pot beneficia de bielete de tratament balnear în 2023. Acestea sunt distribuite de către casele de pensii.

Pensionarii se încadrează la un sejur de 16 zile și un total de 12 zile de tratament. Peste 100.000 de români beneficiază de bilete de tratament balnear pentru 2023. Trebuie menționat că un beneficiar poate avea un singur bilet într-un an, iar condițiile pentru a obține lucruri sunt destul de stricte.

Cât despre actele necesare, și acestea sunt destul de multe. Pensionarii care doresc tratament balnear trebuie să înceapă prin depunerea unei cereri la Casa Teritorială de Pensii.

Este nevoie și de o serie de documente. Dacă vreunul din ele lipsește, dosarul este respins. Pentru pensionari, sunt necesare talonul de pensie, care poate fi depus într-o copie, o declarație pe proprie răspundere prin care să specifici că nu realizezi alte venituri din pensie din alte sisteme care nu fac parte din cel public, dar și un bilet de trimitere de la medic prin care să arate că serviciile medicale de recuperare și reabilitare îți vor fi utile. Acest document trebuie prezentat și în original, însă la dosar de poate depune o copie xerox. Trebuie menționat însă că doar medicii care au contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate pot să semneze astfel de bilete.

Anul trecut, bugetul pentru biletele de tratament balnear a fost de 200 de milioane de lei și au fost contractate aproape 100.000 de bilete.

Biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite, la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament. Astfel, biletele se acordă la cerere numai anumitor categorii de persoane care dovedesc că au nevoie de un astfel de tratament pentru afecțiunile lor medicale.

Pot beneficia de un bilet de tratament în acest an cei ce sunt asigurați în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special.

Distribuirea biletelor de tratament balnear o face Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii. Mai exact, cei care doresc să se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii sau online (utilizând site-ul CNPP) o cerere, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare