Atenție! E.ON a emis un avertisment de ultima ora pentru clientii!

MESAJ IMPORTANT. E.ON, una dintre cele mai mari companii din România care oferă servicii de furnizare a gazelor naturale și electricitatie, a emis un avertisment despre un atac cibernetic care vizează clienții săi din România, și care se folosește de imaginea sa pentru a convinge oamenii să acceseze website-uri sau atașamente malițioase, ori să își cedeze datele personale fără să știe, și mai grav decât atât, fără să știe ceea ce se va întâmpl cu ele.

Aceștia ne pun în vedere faptul că fișierele din mesajele de acest gen ne pot infecta dispozitivele electronice, și le pot afecta sever funcționalitatea, de aceea ne recomandă sa nu interacționăm in vreun fel cu ele, pentru că e foarte posibil să avem datele furate fără să stim ce se intamplă.

EON a postat si pe website-ul lor mai multe informații detaliate cu privire la modalitațile prin care ne putem proteja într-o asemenea situație împotriva atacurilor cibernetice, ele fiind extrem de periculoase, mai ales în situațiile în care ne sunt infectate dispozitivele electronice prin fișiere malițioase. Mesajul lor este urmatorul:

Atenție! Zilele acestea, o parte din clienții noștri și nu numai, au primit prin e-mail mesaje similare cu cel de jos. Trebuie să știți că acestea NU sunt expediate de noi. Dacă primiți mesaje care conțin îndemnuri: de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a accesa atașamente cu format necunoscut,
de a completa rapid cereri sau, de a accesa link-uri, recomandarea noastră este să NU dați curs acestor invitații.
Aceste mesaje pot conține viruși care afectează funcționarea dispozitivelor sau pot chiar accesa date personale fără permisiunea voastră. Ca reguli generale de securitate: nu salvați, nu deschideți atașamente primite de la persoane pe care nu le cunoașteți sau de la companii de la care nu așteptați vreun mesaj, nu vă grăbiți mai ales când mesajele creează fals sentimentul unei urgențe, verificați corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greșeli gramaticale
.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare