Autostrada A1 Sibiu – Pitești, primul tronson deschis traficului de joi, 15 decembrie – Construit de o firmă austriacă, finalizat înainte de termen – VIDEO

AUTOSTRADĂ. Primul tronson din autostrada A1 Sibiu – Pitești, (13,17 km) ce leagă la Sibiu de Boița, va fi disponibil circulației de azi, 15 decembrie, cu patru luni înaintea termenului contractual de finalizare și a fost executat de o firmă austriacă.

Firma austriacă Porr Construct a realizat acest tronson pentru aproximativ 613 milioane de lei. Lucrările au început în aprilie 2020, după un an de proiecte, iar termenul de execuție era de 36 de luni.

Astfel, termenul contractul de finalizare ar fi fost aprilie 2023, însă constructorul s-a autodepășit și a livrat construcția mai devreme, fără probleme pe parcursul perioadei de lucrări.

Lucrarea pe acest tronson a inclus: 27 poduri și pasaje, 27 podețe, un viaduct 414,7m lungime, un viaduct de 651,4m lungime, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare și două noduri rutiere.

Cei de la Porr Constructau mai contractat inclusiv secțiunea 4 din Autostrada Sibiu-Pitești, un tronson de doar 9,86 kilometri, între Tigveni și Curtea de Argeș (1,7 miliarde de lei).
Chiar dacă acest tronson este mai scurt, relieful este mult mai anevoios construcției și include inclusiv un tunel de 1,35 km.

Lucrările ar trebui să înceapă în primăvara lui 2023 și are un termen de execuție de 44 luni.

Autostrada Sibiu – Piteşti
ar urma să aibă o lungime de peste 122 de km și este împărțită în 5 secțiuni, și va lega Centrul şi Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare