Autostrada A3 care leagă Târgu-Mureș de Cluj-Napoca se apropie de finalizare

TRANSPORT. Autostrada A3 care leagă Târgu-Mureș de Cluj-Napoca se apropie de finalizare, cu un singur tronson în lucru între Câmpia Turzii și Târgu-Mureș, care se află în fază finală de execuție. Autoritățile anunță că circulația va fi deschisă în această zonă în câteva săptămâni.

Tronsonul în construcție se întinde între localitățile Chețani și Câmpia Turzii și are o lungime de 36 de kilometri până la Târgu-Mureș, fără a lua în considerare drumul de legătură de la Ungheni. De la Câmpia Turzii, șoferii vor putea circula pe aproximativ 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, situată la nord-vest de Cluj-Napoca.

Deși termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este prima parte a anului 2024, există speranțe că acest tronson de autostradă ar putea fi deschis cu mult înainte de această dată. Constructorii responsabili de lucrare, Strabag și Geiger, au demonstrat că au resursele tehnice, financiare și de management necesare pentru a accelera procesul. Totuși, reușita depinde și de condițiile meteorologice favorabile, în special în ultima parte a anului, dar și de efortul excepțional al antreprenorilor și subcontractorilor implicați.

Cu toate acestea, se așteaptă ca autostrada să fie deschisă circulației până la sfârșitul acestui an, conform promisiunilor primite din partea antreprenorului. Finalizarea acestui tronson va aduce beneficii semnificative pentru transportul rutier în regiune și va reduce timpii de călătorie între cele două orașe importante din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare