Avertizare de la BCR – cum să te ferești de fraudele cu falși brokeri de investiții

AVERTIZARE. Banca Comercială Română (BCR) a emis o avertizare cu privire la o nouă tactică de fraudă care a devenit tot mai întâlnită în ultima vreme: falșii brokeri de investiții care acționează pe rețelele de socializare.

Potrivit BCR, acești infractori contactează persoane nevinovate, pretinzând că sunt reprezentanți ai unor platforme de tranzacționare sau firme de investiții. Ei promit câștiguri mari cu investiții minime și încearcă să obțină date sensibile, precum datele cardului sau parolele de acces la aplicațiile de plată.

Una dintre tactici este să încurajeze victimele să-și instaleze aplicații de control la distanță pe dispozitivele lor. Sub pretextul consilierii și retragerii profitului, aceștia solicită informații de conectare la aplicații de internet banking, precum George.

Pentru a te proteja, BCR recomandă:

  1. Verifică site-ul: Asigură-te că platforma utilizată este autorizată pentru investiții și că acțiunile sunt tranzacționate oficial.
  2. Fii sceptic: Nu dezvălui niciodată date personale sau financiare sensibile pe rețelele de socializare și fii precaut în fața ofertelor prea bune pentru a fi adevărate.
  3. Oprirea comunicării: Întrerupe imediat orice interacțiune cu presupușii brokeri de investiții și raportează incidentul băncii și autorităților.
  4. Protejează-ți datele personale: Nu divulga niciodată datele cardului, parolele sau codurile de securitate altor persoane.
  5. Raportează la poliție: În cazul în care devii victimă a unei fraude, raportează imediat incidentul la poliție și furnizează toate informațiile necesare pentru investigație.

Prin informare și prudență, poți evita căderea victimă a escrocilor și a fraudelor financiare pe internet. Este esențial să fii vigilent și să iei măsuri adecvate pentru a-ți proteja datele și bunurile financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare