Azomureș se confruntă cu suspendarea producției de îngrășăminte: O avertizare despre provocările industriei Românești

SUSPENDARE. Compania Azomureș a anunțat oprirea producției de amoniac și îngrășăminte în luna decembrie, invocând lipsa unui angajament strategic din partea autorităților, ceea ce ar putea afecta negativ industria și agricultura din România. Într-un comunicat de presă, Azomureș a subliniat impactul negativ asupra pieței locale, evidențiind creșterea costurilor cu gazele naturale și presiunea asupra costurilor din cauza inflației, practicilor anticoncurențiale și a unei posibile taxe de 1% pe venituri.

Josh Zacharias, directorul general al Azomureș, a avertizat cu privire la o criză iminentă în agricultura și industria românească, subliniind că aceste provocări vor duce la o reducere de 3% a profitabilității fermierilor. Compania a argumentat că, de la reluarea producției în octombrie, costurile cu gazele naturale au crescut cu aproape 40%, în ciuda rezervelor ample de gaze din regiune, iar piața europeană a gazelor rămâne semnificativ mai scumpă decât în alte părți ale lumii.

Zacharias a criticat lipsa de sprijin din partea autorităților române, subliniind că alte țări producătoare de gaze și-au sprijinit industriile, în timp ce Azomureș se luptă pentru a rămâne operațional. Acesta a atras atenția asupra diferențelor mari ale prețurilor la îngrășăminte dintre România și restul Europei, avertizând că fermierii vor plăti mai mult pentru inputurile lor fără un producător local competitiv.

Azomureș se confruntă și cu alte provocări, inclusiv importurile bulgare crescânde de îngrășăminte în România și frauda fiscală la import. Zacharias a făcut un apel la autorități să creeze urgent un comitet strategic pentru a aborda aceste probleme și pentru a asigura securitatea inputurilor agricole și viitorul industriei agricole românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare