Bacalaureat 2024: Modele de subiecte și calendarul sesiunii de vară

ÎNVĂȚĂMÂNT. Ministerul Educației anticipat modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2024, oferind astfel elevilor de clasa a XII-a un instrument valoros pentru pregătirea examenului. În acest articol, vom explora cum arată aceste subiecte și vom oferi o privire de ansamblu asupra calendarului sesiunii de vară a Bacalaureatului 2024.

Modelele de subiecte:
Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, subordonat Ministerului Educației, a publicat modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2024. Acestea sunt accesibile pe site-ul oficial subiecte2024.edu.ro, oferind elevilor posibilitatea de a se familiariza cu tipul de întrebări și cerințe pe care le vor întâlni în timpul examenului. Acest pas înainte este crucial pentru ca elevii să se pregătească în mod corespunzător și să-și consolideze cunoștințele înainte de examen.

Calendarul sesiunii de vară a Bacalaureatului 2024:
Sesiunea de vară a Bacalaureatului 2024 este planificată cu grijă pentru a oferi elevilor timp suficient pentru pregătire și evaluare. Iată câteva date importante din calendarul oficial:

Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen are loc în perioada 3-7 iunie 2024. Acesta este momentul în care absolvenții claselor a XII-a se înregistrează pentru a susține examenul.

Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a are loc pe 7 iunie 2024. În această zi, elevii vor sărbători încheierea cu succes a anilor de studiu.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară între 17 și 19 iunie 2024. Acesta este un aspect important al examenului, evaluând abilitățile de comunicare în limba română.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) are loc între 19 și 20 iunie 2024.

Evaluarea competențelor digitale (proba D) se desfășoară între 20 și 21 iunie 2024, ceea ce subliniază importanța competențelor tehnologice în societatea actuală.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) are loc între 25 și 27 iunie 2024.

Probele scrise încep pe 1 iulie 2024, cu proba la Limba și literatura română (proba E.a).

Pe 2 iulie 2024, elevii au o zi liberă între proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, și proba la alegere în funcție de profil, care are loc pe 4 iulie 2024.

Afișarea rezultatelor la probele scrise se face până la ora 12:00 pe 8 iulie 2024, iar depunerea contestațiilor are loc între orele 12:00 și 18:00.

Rezolvarea contestațiilor are loc între 9 și 11 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie 2024.

Examenul de Bacalaureat 2024 se apropie, iar modelele de subiecte publicate oferă elevilor un instrument valoros pentru pregătire. Calendarul oficial oferă o privire de ansamblu asupra programului examenului și a momentelor-cheie în cadrul sesiunii de vară. Cu efort și pregătire adecvată, absolvenții claselor a XII-a vor putea aborda examenul cu încredere și vor putea să-și demonstreze cunoștințele și competențele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare