Bancnota de zero euro lansată de Muzeul Bucovinei pentru promovarea cetății Sucevei

TURISM. Muzeul Național al Bucovinei a adăugat suvenirului său și bancnota de zero euro care promovează Cetatea Sucevei.
 
Bancnotele sunt puse în vânzare la prețul de 18 lei, la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei și la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, deschise după programul de vizitare al celor două obiective. La achiziționare, veți primi bancnota într-un plic cu însemnele Muzeului Național al Bucovinei în care se mai află o minivedere cu imaginea cetății și o scurtă prezentare.
Bancnota fost emisă într-un tiraj de 10.000 de exemplare. Este realizată din hârtie de bumbac, cu fundal fiduciar securizat și numerotare unică de serie, a explicat directorul muzeului Emil Ursu.
 

 

Cetatea Sucevei, ridicată la sfârșitul secolului al XIV-lea în vecinătatea orașului medieval Suceava, a fost reședința principală a domnitorilor Moldovei timp de aproape 200 de ani. Ansamblul, care cuprinde un castel și ziduri de apărare, a fost consolidat și renovat între 2011 și 2015.
 
Proiectul bancnotelor de zero euro care promovează diferite repere turistice a fost lansat în 2015. Sagrada Familia din Barcelona, Catedrala din Köln (Kölner Dom), Poarta Brandenburg din Berlin sau Arcul de Triumf din Paris sunt printre obiectivele prezentate pe bancnotele de zero euro.
 
Cinci repere din România au apărut pe astfel de bancnote – Delta Dunării, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Alba Carolina, Masivul Bucegi și Castelul Karolyi din Carei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare