Sebastian Stan, Paula Seling, Marius Ciprian Pop

BANII TĂI – Operațiunea „Priceasna”: află cât a plătit administrația orașului Târgu Mureș pentru concertele „gratuite” de Rusalii

GRATIS PE BANI. Cele patru mini-concerte de pricesne cântate de Rusalii (în 16 și 17 iunie) în bisericile din Târgu Mureș au costat 22.556,96 de lei, bani achitați din bugetul orașului – suma se referă exclusiv pentru plata celor trei artiști (Paula Seling, Marius Ciprian Pop și Sebastian Stan), nu conține eventuale costuri adiacente organizării mini-concertelor.

 

Pentru interesați, să defalcăm, contabilicește. Preotul cântăreț Marius Ciprian Pop (din Cluj) a fost plătit pentru prestațiile de la Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” (din cartierul Unirii, strada Voinicenilor) și „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” (din cartierul Mureșeni) cu suma de 12.356,96 lei.

 

Sibianul Sebastian Stan, cântăreț de muzică “populară”, a prestat la Catedrala Ortodoxă „Învierea Domnului” (din cartierul Turdor, B-dul Pandurilor), fapt pentru care a primit 2.400 de lei. În fine, Paula Seling a cântat la Biserica Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” (de pe strada Armoniei), concertul gratuit fiind plătit cu 7.800 de lei.

 

Toate concertele de muzică religioasă au avut durata minimă de 30 de minute, conform contractelor semnate de municipalitatea Târgu Mureș, prin reprezentatul Dorin Florea. Ieftin. Cam tot atâția bani câți s-au plătit pentru mini-concertele care au totalizat 2 ore de pricesne a primit și clubul de popice Electromureș să participe la competiții interne și internaționale, dar în întreg anul, nu în 30 de minute. “N-au mai fost bani, asta e, trebuie să-nțeleagă toți”…

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare