Foto Gábos Albin – szekelyhon.ro

BASCHET – CSM Târgu Mureș, victorie la Miercurea Ciuc și locul I în Grupa Albastră

GRUPA ALBASTRĂ. În primul meci al fazei a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Târgu Mureș, care activează în Grupa Albastră (a treia valorică din cele patru) a câștigat cu 18 puncte diferență, în deplasare, în Sala „Eross Zsolt” din Miercurea Ciuc, meciul cu CSM VSKC – scor final: 70-88 (24-15, 12-20, 11-27, 23-26).

 

Principalii marcatori ai echipei mureșene au fost Goran Martinic (22 puncte) – muntenegreanul este și cel mai bun pasator al primei părți a campionatului cu o medie de 7,2 pase decisive -, Szabolcs Santa (18 puncte) și letonianul Ernests Kalve (16 puncte) – pentru CSM au mai punctat: Ioan Alin Borsa și David Engi Rosenfeld (câte 8 puncte fiecare), Norbert Steff (7 puncte), Vladislav Solopa (4 puncte), Sandor Ors Kilyen (3 puncte) și Tamas Boloni (2 puncte). CSM Târgu Mureș ocupă prima poziție în Grupa Albastră.

 

Conform deciziei Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet din 14 ianuarie 2019, în urma retragerii din Liga Națională de Barschet Masculin (LNBM) a echipei ACS Cuza Sport Brăila, calificată în faza a II-a în Grupa Albastră (a treia valorică a Ligii Naționale), Grupei Albastră a fost completată cu o altă echipă provenită din Grupa C, respectiv CSM VSKC Miercurea Ciuc (grupa este alcătuită din: CSM Târgu Mureș, CSM Sighetu Marmației, CSM 2007 Focșani, ACS Târgu Jiu, Rapid București, CSM VSKC Miercurea Ciuc).

 

De asemenea, pentru că în Grupa Albastră vor evolua aceleasi echipe care au jucat între ele în faza I în Grupa C, la propunerea mai multor cluburi, Consiliului Director a aprobat în unanimitate ca echipele să intre în faza a II-a cu toate punctele acumulate în prima faza. În plus, s-a luat decizia ca baremul pentru arbitrii/comisar/oficiali masă pentru jocurile din Grupa Albastră va rămâne același din Grupa C, din prima fază a LNBM.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare