BASCHET MASCULIN – CSM Târgu Mureș a ratat pentru un coș accederea în cea de-a doua grupă valorică din Liga Națională

0
90
Foto: totalbaschet.ro

GRUPA ALBASTRĂ. În weekendul trecut s-a încheiat prima fază a Ligii Naţionale de baschet masculin, echipa CSM Târgu Mureș activând în Grupa C – alături de Phoenix Galaţi, Universitatea Cluj-Napoca, CN Aurel Vlaicu Bucureşti, CSM 2007 Focşani, Rapid Bucureşti, Agronomia Bucureşti, ACS Târgu Jiu, CSM VSKC Miercurea Ciuc şi CSM Sighetu Marmaţiei -, grupă pe care a încheiat-o pe locul 2, la egalitate de puncte  cu prima clasată, CSM Phoenix CSU Galați, diferența făcând-o primul criteriu de departajare, respectiv meciurile directe.

 

În prima fază a Ligii Naționale, în Grupa C s-a jucat în sistem ”fiecare cu fiecare” în dublă manşă, tur – retur, principalul obiectiv fiind clasarea pe prima poziție, care duce liderul Grupei în cea de-a doua grupă valorică (Grupa Galbenă, din care fac parte ultimele două echipe din Grupa A, echipele de pe locurile 1-3 din Grupa B și echipa de pe locul 1 din Grupa C).

 

Deși a avut un parcurs foarte bun, terminând prima fază a Ligii Naționale cu 17 victorii, o singură înfrângere și cel mai bun coșaveraj al grupei (+654 puncte), CSM Târgu Mureș s-a clasat doar pe locul 2, după CSM Phoenix CSU Galați (antrenată de muntenegreanul Dragan Radovic).

 

La egalitate de puncte, departajarea s-a făcut în funcție de meciurile directe, unde gălățenii au avut un plus de 2 puncte, adică un coș: în meciul de acasă, CSM Târgu Mureș a câștigat cu 93-88 (5 puncte diferență), iar în meciul de la Galați s-a impus Phoenix cu 96-89 (7 puncte diferență). Astfel, CSM Târgu Mureș va continua în Grupa Albastră, iar CSM Phoenix CSU Galați, a urcat în Grupa Galbenă, cea de-a doua valorică.

 

Conform regulamentului FRB, în faza doua, cele 22 de echipe participante în Liga Națională vor fi împărţite în patru grupe valorice: Grupa Roşie – echipele de pe locurile 1-6 în grupa A; Grupa Galbenă – echipele de pe locurile 7-8 în grupa A, echipele de pe locurile 1-3 în grupa B şi prima clasată din grupa C; Grupa Albastră – echipa de pe locul 4 în grupa B şi echipele de pe locurile 2-6 în grupa C; Grupa Verde – echipele de pe locurile 7-10 în grupa C.

 

În faza a treia a competiţiei vor avea loc meciurile din play-off, grupa valorică 9-16 şi grupa valorică 17-22, urmând a se juca în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here