Foto: totalbaschet.ro

BASCHET MASCULIN – CSM Târgu Mureș a ratat pentru un coș accederea în cea de-a doua grupă valorică din Liga Națională

GRUPA ALBASTRĂ. În weekendul trecut s-a încheiat prima fază a Ligii Naţionale de baschet masculin, echipa CSM Târgu Mureș activând în Grupa C – alături de Phoenix Galaţi, Universitatea Cluj-Napoca, CN Aurel Vlaicu Bucureşti, CSM 2007 Focşani, Rapid Bucureşti, Agronomia Bucureşti, ACS Târgu Jiu, CSM VSKC Miercurea Ciuc şi CSM Sighetu Marmaţiei -, grupă pe care a încheiat-o pe locul 2, la egalitate de puncte  cu prima clasată, CSM Phoenix CSU Galați, diferența făcând-o primul criteriu de departajare, respectiv meciurile directe.

 

În prima fază a Ligii Naționale, în Grupa C s-a jucat în sistem ”fiecare cu fiecare” în dublă manşă, tur – retur, principalul obiectiv fiind clasarea pe prima poziție, care duce liderul Grupei în cea de-a doua grupă valorică (Grupa Galbenă, din care fac parte ultimele două echipe din Grupa A, echipele de pe locurile 1-3 din Grupa B și echipa de pe locul 1 din Grupa C).

 

Deși a avut un parcurs foarte bun, terminând prima fază a Ligii Naționale cu 17 victorii, o singură înfrângere și cel mai bun coșaveraj al grupei (+654 puncte), CSM Târgu Mureș s-a clasat doar pe locul 2, după CSM Phoenix CSU Galați (antrenată de muntenegreanul Dragan Radovic).

 

La egalitate de puncte, departajarea s-a făcut în funcție de meciurile directe, unde gălățenii au avut un plus de 2 puncte, adică un coș: în meciul de acasă, CSM Târgu Mureș a câștigat cu 93-88 (5 puncte diferență), iar în meciul de la Galați s-a impus Phoenix cu 96-89 (7 puncte diferență). Astfel, CSM Târgu Mureș va continua în Grupa Albastră, iar CSM Phoenix CSU Galați, a urcat în Grupa Galbenă, cea de-a doua valorică.

 

Conform regulamentului FRB, în faza doua, cele 22 de echipe participante în Liga Națională vor fi împărţite în patru grupe valorice: Grupa Roşie – echipele de pe locurile 1-6 în grupa A; Grupa Galbenă – echipele de pe locurile 7-8 în grupa A, echipele de pe locurile 1-3 în grupa B şi prima clasată din grupa C; Grupa Albastră – echipa de pe locul 4 în grupa B şi echipele de pe locurile 2-6 în grupa C; Grupa Verde – echipele de pe locurile 7-10 în grupa C.

 

În faza a treia a competiţiei vor avea loc meciurile din play-off, grupa valorică 9-16 şi grupa valorică 17-22, urmând a se juca în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare