BASF din România a lansat o aplicație web educațională gratuită pentru a efectua experimente reale de chimie acasă

EDUCAȚIE. Principala companie chimică din lume, BASF lansează Lab-Free Chemistry – aplicație web online gratuită prin care liceenii și elevii din clasele primare din România vor putea învăța chimia realizând experimente sigure și distractive în condiții de acasă.
Acest lucru va fi activat prin experiența gamificată, compusă din module științifice extinse și interactive.

Experimentele sunt sigure, ușor de urmărit, simplu de efectuat și prezentate cu un design modern și prietenos tinerilor, urmate de tranziții rapide care stimulează memoria elevilor.
O interfață intuitivă pe site-ul web în care sunt încorporate experimente are scopul de a compensa farmecul realist al exercițiilor de laborator. După finalizarea cu succes a cursului, studenții au șansa de a obține certificatul BASF Lab-Free Chemistry. Platforma educațională este optimizată atât pentru desktop, cât și pentru dispozitive mobile și poate fi accesată prin site-ul labfreechemistry.com.

Acest proiect face parte din Programul de știință Chemgeneration al BASF, care a educat elevii de liceu și de școală primară cu prezentări interactive tematice STEM și experimente legate de conceptele de durabilitate și economie circulară.

„Credem că aceasta este o idee grozavă de a promova STEM – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, făcându-l mai accesibil pentru studenți”, a declarat Andreas Lier, Managing Director BASF România și Bulgaria. Tot el a mai adăugat ulterior: „Poate cel mai important, promovăm ideea că educația și cunoștințele ar trebui să fie disponibile pentru toată lumea, de aceea Lab-Free Chemistry nu este doar fără prezență în laborator, ci și fără plată.”

Ca și în anii precedenți, programul acoperă Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Grecia, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, iar conținutul este prezentat în 11 limbi – atât limbi locale, cât și limba engleză.

Modul interactiv de învățare este practicat de BASF din 2011 și a avut loc la instituții de învățământ proeminente precum institute și universități, dar în timpul pandemiei de Covid-19, programul a fost transferat într-un format digital.

„Suntem atât de mândri de felul în care a fost creată Chimie fără laborator de anul acesta – din punct de vedere conceptual, din punct de vedere al conținutului și din punct de vedere estetic. Cu siguranță va atrage o mulțime de elevi, mai ales datorită complexității sale. Recapitulăm tot ce a fost Chemgeneration în ultimii 10 ani”, a spus Andreas Lier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare