Beneficiarii unei inițiative curajoase – pensii duble pentru o anumită categorie de români / Egy merész kezdeményezés kedvezményezettjei – dupla nyugdíj a románok egy bizonyos kategóriájának

PENSII. Din luna septembrie a acestui an, o veste bună aduce speranță pentru pensionarii din România: recalcularea pensiilor conform unei noi legi promite majorări semnificative. Această inițiativă are potențialul de a dubla anumite pensii și de a aduce un suflu nou în viața financiară a celor care au dedicat ani buni pieței muncii, dar au fost plătiți insuficient.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), recalcularea va aduce beneficii semnificative pentru cei cu stagiul complet de cotizare, dar cu salarii mici. Persoanele cu un stagiu de cotizare de peste 25 de ani vor primi un bonus suplimentar, iar pensiile lor ar putea crește cu peste 30%, aproape că se vor dubla.

De exemplu, o persoană cu 47 de ani de cotizare ar putea vedea o creștere majoră a pensiei sale, depășind suma de 3000 de lei lunar. Recalcularea se va aplica începând cu luna septembrie 2024 și va ține cont de stagiile diferite de cotizare, reflectând astfel eforturile individuale de contribuție la sistemul de pensii.

Noua formulă de calcul se bazează pe numărul de ani lucrați, salariul net și punctele de stabilitate. Prin aplicarea acestei formule, pensionarii vor beneficia de o evaluare mai echitabilă a contribuțiilor lor la sistemul de pensii și vor primi o pensie corectă și adecvată în funcție de experiența lor de muncă și de salariul câștigat în timpul activității.

Recalcularea pensiilor reprezintă un pas important către îmbunătățirea nivelului de trai al pensionarilor din România și ar putea contribui la reducerea inegalităților financiare dintre aceștia. Cu toate acestea, este important să se monitorizeze cu atenție impactul pe termen lung al acestei măsuri și să se asigure că sistemul de pensii rămâne sustenabil și echitabil pentru toți beneficiarii săi.


NYUGDÍJAK. Idén szeptembertól jó hírek várnak a romániai nyugdíjasokra: a nyugdíjak újraszámítása egy új törvény értelmében jelentős emelést ígér. Ez a kezdeményezés megduplázhatja egyes nyugdíjakat, és új életet lehelhet azok pénzügyi életébe, akik éveket szenteltek a munkaerőpiacnak, de alulfizetettek.

Az Országos Nyugdíjpénztár (CNPP) képviselői szerint az újraszámítás jelentős előnyökkel jár majd azok számára, akik teljes járulékfizetési kötelezettséggel, de alacsony fizetéssel rendelkeznek. A több mint 25 éves nyugdíjköteles szolgálati idővel rendelkezők extra bónuszt kapnak, nyugdíjuk pedig több mint 30 százalékkal, csaknem megduplázódva emelkedhet.

Például egy 47 év járulékfizetéssel rendelkező személy nyugdíja jelentősen, havi 3000 lej fölé emelkedhet. Az újraszámítás 2024 szeptemberétől lesz érvényben, és figyelembe veszi a különböző járulékfizetési időszakokat, tükrözve az egyéni nyugdíjjárulékfizetési erőfeszítéseket.

Az új számítási képlet a ledolgozott évek számán, a nettó fizetésen és a stabilitási pontokon alapul. A képlet alkalmazásával a nyugdíjasok a nyugdíjrendszerbe befizetett járulékaik igazságosabb értékelését élvezhetik, és a munkatapasztalatuk és a munkában eltöltött életük során szerzett fizetésük alapján méltányos és megfelelő nyugdíjat kapnak.

A nyugdíjak újraszámítása fontos lépés a romániai nyugdíjasok életszínvonalának javítása felé, és hozzájárulhat a köztük lévő pénzügyi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Fontos azonban gondosan nyomon követni ennek az intézkedésnek a hosszú távú hatását, és biztosítani, hogy a nyugdíjrendszer fenntartható és igazságos maradjon valamennyi kedvezményezett számára.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare