Simon Maurer, Remus Aurel Bența

BENȚA VS. MAURER – Dispută economică: Bența îi cere insolvența lui Maurer, însă înainte de asta, Maurer și-a cerut insolvența singur

JOCUL INSOLVENȚEI ÎNCRUCIȘATE. În 22 iunie 2020, Remus Aurel Benţa a înregistrat în instanță (prin Daw Bența România, firmă pe care o controlează) cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva firmei lui Simon Andreas Maurer, Maurer Overland Trading – acesta este sereleul prin care Maurer face achizițiile de materiale de construcție pentru proiectele imobiliare ale Maurer Imobiliare (în Târgu Mureș, Maurer Imobiliare a anunțat implementarea Maurer Residence, un conglomerat locativ cu 53 de blocuri care însumează aproape 3.400 de locuințe).

 

Numai că înainte ca Bența să ceară insolvența firmei lui Maurer, acesta și-a cerut-o singur. În 2 iunie, firma Maurer Imobiliare a cerut, din postură de creditor, insolvența firmei Maurer Overland Trading (care figurează, ca și în cererea lui Bența, ca debitor – datornic).

 

Dar pentru ca această parodie economică să fie completă, la doar două zile după ce Bența i-a cerut insolvența firmei lui Maurer, în 24 iunie 2020, și firma Maurer Overland Trading a înregistrat o cerere de insolvență a celeilalte firme controlate de Simon Andreas Maurer, Maurer Imobiliare. Simplificat, Maurer și-a cerut, încrucișat, insolvența pentru ambele firme prin care dezvoltă proiecte imobiliare, în ambele cazuri firmele susținând că sunt și creditoare și debitoare ale celeilalte.

 

Bența vs. Maurer

 

Daw Bența România este un producător de materiale profesionale pentru finisaje în construcții cu sediul în Sâncraiu de Mureș. Cel mai probabil, Maurer nu i-a plătit lui Bența materialele de construcție cumpărate pentru proiectul imobiliar din Târgu Mureș. Nu este însă prima situație de acest gen cu care se confruntă partenerii de afaceri ai dezvoltatorului Maurer, în decembrie 2019 un producător de betoane din Brașov a procedat la fel, reprezentanții firmei lui Maurer susținând atunci că nu au plătit betonul (livrat timp de o lună!) pentru că era prost calitativ. Ulterior, după ce producătorul din Brașov  i-a cerut insolvența, părțile s-au împăcat (în traducere, Maurer a plătit).

 

Maurer Overland Trading este deţinută de Simon Andreas Maurer (40%), Dragoş Pozna (40%) şi Claudiu Adrian Preda (20%) și la finalul anului 2018 a raportat datorii de peste 7,8 milioane de lei la o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de lei și un profit de… 20.614 lei.

 

Simon Andreas Maurer (53 de ani), originar din satul Laslea (jud. Sibiu), este cetățean german (familia sa a plecat în Germania în timpul comunismului), a revenit în România prin 2005 și s-a implicat în dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

 

Colateral, Maurer (foto mic stânga) controlează și o televiziune (A7) și susține că a investit peste 3 milioane de euro în dezvoltarea medicală și că deține “vaccinul, care nu are legătură cu niciun vaccin chimic, are legătură cu ceva biologic” pentru… noul coronavirus (COVID-19) și că poate să-l producă în 6 săptămâni, „dacă s-ar vrea”. Dar pentru asta are nevoie de un mic ajutor de la Guvern, care să-i aducă noul coronavirus (pentru că Guvernul ar putea face asta gratuit, iar pe el l-ar costa încă 800.000 de euro).

 

Tot la televiziunea pe care o controlează, prin Vision Broadcast (sereleu deținut de soția sa și de administratorul firmei sale, Maurer Imobiliare), Maurer a susținut că a inventat soluția pentru eradicarea foametei mondiale, printr-un baton proteic “de 4 ori mai eficient decât orice baton proteic care există în momentul ăsta pe piața mondială”. În acest fel, Maurer poate salva, cu un singur baton proteic, orice viață de pe planeta asta care moare de foame. Sigur, totul are un preț. Implicit și batonul lui Maurer. Costă “1 euro și ceva”.

 

Până la butaforiile televizate în care Maurer se erijează în cel care a rezolvat deja coronavirusul și foametea mondială, rămân realitățile: procesele în care Bența (care, uite, n-are simțul umorului!) îi cere insolvența și cele în care el însuși își cere insolvența, atât din postură de creditor, cât și de debitor. Urmărim speța.

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN

 

 

9 comments
 1. Daca il cauta ANAF UL PE GOLANUL ASTA DE MAURER IL ARESTEAZA JUSTITIA IN 3 SECUNDE, FARA PROCES CA PE CEAUSESCU. De ce se foloseste de banii oamenilor care dau avansuri la apartamente. Nu este legal sa faca asa ceva. Nu are voie sa cheltuie banii primiti de la oaneni ca sa construiasca. Unde e asa zisul capital german cu care se lauda? Nu exista. Lui Kasoer de la Coresi i a tras teapa. La Cluj i a tras teapa celui cu care s a asociat. La CT de cand ia plecat Managerul de Proiect ia murit Bussines ul. Sa si vada de curveke lui golanul asta si sa ne lase cu minciunile lui si cu inselatoria pe fata.

 2. Maurer e un pocăit mincinos. Nu își plătește furnizorii cu lunile, pozează în mare afacerist însă ia banii de la oameni și le construiește case dacă mai apuca. Ce face evazionistul asta e un Caritas. Face tot felul de măgarii împreună cu finul lui Pricop Petruț. Au întârzieri la predarea apartamentelor cu anii. La noi în Cluj au început de 3 ani și nu au făcut nimic golanii ăștia. Și încă ceva… Maurer e renumit în firma ca umbla cu femei. Ce pocăit e păcătosul asta fără scoala.

  1. Bravo, sa stii ca ai mare dreptate. Doar ca exista o multime de lingai care ii pupa dosul. De aia si-a luat-o in cap si se crede imparat.

 3. Acesta este un articol superficial făcut evident fără cercetarea faptelor și prezentat dintr-o perspectivă parțială care duce la o concluzie înșelătoare.

  Noi lucram cu firma Maurer Imobiliare și sunt foarte serioși.

  Iar dumneavoastră, să ponegriti numele unui om ca Simon Maurer și sa luați la mișto declarațiile lui, un om care are niște realizări impresionante și un renume de integritate – aceste lucruri nu vă aduc cinste.

  https://www.maurerimobiliare.ro/maurer-imobiliare-vs-maurer-overland-trading-prin-ochii-omului-de-afaceri-simon-maurer-2/

  1. Adevărul doar cinste aduce. Nu l-a obligat nimeni pe Maurer să declare public ce este consemnat în articol. Nu luăm la mișto, consemnăm ce a zis despre două subiecte importante. Sigur, e hilar ce a spus, dar așa a înțeles el să o facă.

  2. Băi, frate, da ești avocatul lui Maurer, sau pupi moca? Zici că a construit un spital și l-a donat pentru Târgu Mureș (realizări impresionante). Ce a făcut, a făcut pentru el și portofelul lui. Auzi, realizări impresionante. Eu m-am distrat la faza cu energizantul… E bine, băieți, bravo!

 4. Romania este plin cu astfel de “oameni de afaceri “.Problema insa este alta:Ce a facut justitia timp de treizeci de ani si de ce au salarii si pensii exorbitante?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare