Biblioteca Județeană Mureș găzduiește Conferința Națională a Bibliotecarilor: Informație. Inovație. Inspirație

EVENIMENT. În perioada 29-31 mai 2024, Biblioteca Județeană Mureș se pregătește să primească oaspeți din toată țara pentru ediția de primăvară a Conferinței Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al numeroși parteneri și sponsori.

Tema acestei conferințe, “Informație. Inovație. Inspirație: construirea conexiunilor”, subliniază importanța relației dintre bibliotecă și comunitate, evidențiind colaborarea și interacțiunea în cel de-al treilea spațiu.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc miercuri, 29 mai 2024, la ora 10:00, în Sala Mare a Palatului Administrativ, urmând ca evenimentul să continue în diverse locații din bibliotecă și județ. Peste 100 de bibliotecari din biblioteci publice din peste 20 de județe se vor reuni la Târgu Mureș pentru a împărtăși experiența lor profesională pe parcursul celor 3 zile de conferință.

Programul variat va include sesiuni de comunicări, prezentări din plen, activități practice și discuții interactive, oferind participanților oportunitatea de a explora subiecte de actualitate legate de misiunea bibliotecilor, servicii inovative și proiecte sustenabile.

Pe lângă activitățile desfășurate în cadrul conferinței, participanții vor avea ocazia să descopere specificul cultural al județului Mureș printr-o aventură pe Valea Gurghiului. Această experiență va include vizitarea unor obiective turistice locale, participarea la un mini festival al Văii Gurghiului și interacțiunea cu comunitatea locală.

În preambulul conferinței, va avea loc lansarea celei mai recente cărți a istoricului Adrian Cioroianu, intitulată „Frumoasă era Sena pe sub florile mele. Notele unui ambasador român la Paris între Bataclan’15 și COVID-19”, în prezența autorului și a unor invitați de marcă.

Toți cei interesați sunt invitați să participe la acest eveniment important pentru comunitatea bibliotecarilor din România. Pentru mai multe detalii despre program și evenimente, puteți accesa site-ul oficial al conferinței la adresa: https://bjmures.ro/conferinta-anbpr-29-31-mai-2024-targu-mures/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare