BMW prezintă o mașină care își poate schimba culoarea

AUTO. BMW a dezvăluit prototipul unui automobil, un nou model, care își poate schimba culoarea și prezintă caracteristici digitale, cum ar fi proiectarea datelor de conducere pe partea interioară a parbrizului.

Automobilul, denumit i Vision Dee, a fost prezentat miercuri la Consumer Electronics Show din Las Vegas, în cadrul unui eveniment la care a participat actorul din “Terminator” și fostul guvernator al Californiei – Arnold Schwarzenegger.

Producătorul de automobile a prezentat la același salon, în urmă cu un an, o mașină care își putea schimba culoarea, dar numai de la alb la negru și gri, între ele.

Cu toate acestea, caroseria noii mașini se poate schimba într-un curcubeu de culori, într-o singură nuanță solidă sau în dungi sau carouri.

BMW i Vision Dee este deocamdată doar o idee, dar își propune să modeleze designul viitoarelor mașini ale producătorului de lux.

De exemplu, este programat ca datele de conducere, precum viteza sau direcția de mers, să fie afișate pe parbriz ca o opțiune începând cu 2025.

De asemenea, BMW a evocat posibilitatea de a proiecta imagini de realitate augmentată pe parbriz și de a-l transforma într-un ecran cu drepturi depline, cu ajutorul unei tehnologii care amestecă “lumea reală și cea virtuală”.

Ideea este de a folosi software-ul pentru a crea “companionul suprem” care să ofere o experiență de condus personalizată, a declarat șeful BMW, Oliver Zipse. Numele Dee este un acronim pentru experiența emoțională digitală.

Schwarzenegger a glumit pe seama unui prototip plin de toată această nouă tehnologie. “Am fost puțin îngrijorat pentru că în majoritatea filmelor mele mașina era inamicul. Acum ele sunt aliații”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare