BMW și NTT DATA înființează un centru de software la Cluj-Napoca – mii de locuri de muncă în perspectivă

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ. Constructorul auto german de prestigiu, BMW Group, se aliază cu gigantul japonez de servicii și soluții software, NTT DATA, pentru a deschide un centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca, România. Această inițiativă reprezintă o veste promițătoare pentru economia locală și pentru industria IT din țară.

Conform informațiilor dezvăluite, BMW și NTT DATA au semnat un contract de joint-venture pentru a înființa o companie în Cluj-Napoca, care va fi axată pe dezvoltarea de soluții software pentru diversele divizii ale grupului auto german. Este de remarcat faptul că BMW a considerat România drept locul potrivit pentru această investiție, făcând un pas important către consolidarea prezenței sale în țară.

Potrivit declarațiilor, noul centru de software se va concentra pe sprijinirea departamentului de IT al BMW Group din Europa și va lucra la proiecte și inovații IT în domenii precum producția, dezvoltarea, resursele umane, vânzările și serviciile financiare. Planurile includ angajarea a până la 250 de dezvoltatori de software în acest an, iar numărul angajaților este estimat să crească semnificativ în următorii trei ani, atingând câteva mii.

Parteneriatul dintre BMW și NTT DATA vine pe fondul unei colaborări de peste 30 de ani între cele două companii și se bazează pe experiența și competențele NTT DATA din România. În acest sens, Cluj-Napoca a fost aleasă pentru a găzdui noul centru de software datorită forței sale de muncă calificate în domeniul IT și a potențialului său de creștere continuă în acest sector.

Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania, a exprimat entuziasmul pentru această colaborare și a subliniat importanța acestui centru de software pentru transformarea digitală a BMW Group. Această inițiativă reprezintă o oportunitate semnificativă pentru profesioniștii IT din Cluj-Napoca și din întreaga regiune, oferind perspective solide de carieră și dezvoltare într-un mediu dinamic și stimulant.

În concluzie, lansarea acestui centru de software reprezintă un pas major în evoluția pieței de IT din România și confirmă interesul tot mai mare al companiilor de renume internațional pentru potențialul și competențele profesionale ale specialiștilor români în domeniul tehnologiei informației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare