Bobi, cel mai bătrân câine din lume, s-a stins la vârsta de 31 de ani

GUINESS BOOK. O veste tristă a lovit lumea iubitorilor de animale – Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a plecat din această lume la doar cinci luni după ce a sărbătorit impresionanta vârstă de 31 de ani. Acest patruped remarcabil și-a petrecut întreaga viață pe o fermă din Portugalia, unde a adus bucurie și amintiri prețioase, după cum a anunțat Daily Mail.

Vestea despre trecerea în neființă a celebrului patruped a fost adusă publicului de proprietarul unui studio fotografic din Lisabona, specializat în animale de companie. O fotografie a lui Bobi a fost distribuită pe rețelele de socializare alături de un mesaj emoționant: “Odihnește-te în pace, prieten drag. Îți suntem recunoscători pentru că ne-ai oferit privilegiul de a te întâlni, cel mai bătrân câine din lume. Ce viață minunată ai avut!”

În luna februarie a anului 2023, Bobi a fost certificat oficial de Guinness World Record ca fiind cel mai bătrân câine din lume, detronând un chihuahua care a trăit în statul american Ohio. Acest exemplar de rasă pură Rafeiro do Alentejo, o rasă portugheză de câine de pază pentru animale, a stabilit și un alt record notabil – cel mai bătrân câine din toate timpurile. Recordul precedent aparținea unui câine de pază australian care a murit în 1939 la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Cu o durată medie de viață pentru câini de aproximativ 10-13 ani, Bobi a defilat cu brio mult dincolo de această cifră. Vârsta sa incredibilă a fost verificată de un veterinar, cu date stocate într-o bază de date oficială pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez.

În 1992, datele de naștere ale lui Bobi au fost înregistrate de Serviciul Medical Veterinar din orașul Leiria, confirmând astfel vârsta sa uluitoare. De asemenea, vârsta lui a fost validată de către SIAC, o bază de date oficială sub autoritatea guvernului portughez, administrată de Uniunea Națională a Veteranilor.

Stăpânul fidel al lui Bobi, Leonel Costa, a organizat chiar o petrecere de aniversare pentru celebrul său câine pe 11 mai 2023, în satul Conqueiros din districtul Leiria. Peste 100 de invitați, unii chiar din alte țări, s-au adunat pentru a sărbători împreună cu Bobi. La petrecere s-au servit preparate din carne locală și pește. Un detaliu inedit este că Bobi a mâncat doar hrană pentru oameni pe parcursul vieții sale excepționale.

Leonel Costa, în prezent în vârstă de 38 de ani, avea doar opt ani atunci când Bobi s-a născut într-un mic depozit folosit de familia sa pentru alimente. El crede că secretul longevității sale remarcabile rezidă în mediul liniștit în care a trăit, o dietă bazată pe hrana pentru oameni și libertatea de mișcare pe care a avut-o întotdeauna. Bobi nu a fost niciodată legat cu lanțul și nici nu a fost restrâns de o lesă.

Longevitatea uluitoare a lui Bobi ar putea fi, de asemenea, atribuită genelor sale. Mama sa, Gira, a trăit până la vârsta de 18 ani, în timp ce un alt câine din familia lui, Chicote, a atins vârsta de 22 de ani. Cu toate acestea, Bobi a rămas un exemplu excepțional și o amintire vie a iubitorilor de animale din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare