Boloș anunță creșterea salariului minim la 3.300 de lei brut și majorarea pensiilor

MAJORĂRI. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor din Guvernul României, a dezvăluit în cadrul Interviurilor Digi24.ro că Executivul a convenit asupra unei creșteri a salariului minim pe economie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut, precum și a salariului minim în sectorul construcțiilor, care va ajunge la 4.500 de lei brut. Cu toate acestea, nu s-a stabilit încă o dată exactă pentru implementarea acestor măsuri, deși data de 1 octombrie a fost discutată în mediul public. În ceea ce privește majorarea salariului minim la 3.750 de lei brut începând cu 1 ianuarie, oficialul guvernamental nu a confirmat nici infirmat această informație.

Boloș a subliniat că Guvernul analizează cu atenție impactul pe care aceste majorări îl vor avea asupra mediului economic din România și a menționat că se lucrează la o strategie pe termen lung pentru a ajuta companiile să facă față acestor schimbări. De asemenea, ministrul a precizat că începând cu 1 ianuarie, pensiile ar trebui să fie majorate în conformitate cu angajamentul din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este important de menționat că aceste măsuri vor avea un impact semnificativ asupra forței de muncă și asupra economiei în ansamblu, motiv pentru care este crucial să se ia în considerare toate aspectele în timpul implementării acestor schimbări majore.

Este o discuție agreată în Coaliție. Nu știu să vă spun dacă de la 1 octombrie sau se va găsi o dată ulterioară până la sfârșitul anului. Aici a existat un consens privind creșterea salariului minim și Coaliția va anunța oficial la momentul potrivit, respectiv de la 3.000 la 3.300 de lei la nivelul economiei în general și o creștere și un salar minim special pentru sectorul construcții de la 4.000 la 4.500 lei brut lunar. Net, creșterea salariului minim pe economie este de 83 de lei, măsură cuprinsă în programul de guvernare al Coaliției. Este o măsură agreată deci cu siguranță se va pune în aplicare, conform termenului care va fi stabilit în Coaliție”, a afirmat Marcel Boloș.

Există acest orizont de așteptare în rândul celor care au câștiguri la nivelul salariului minim pe economie și din acest punct de vedere trebuie să analizăm destul de bine lucrurile, pentru o creștere determină una și la nivelul celorlalte salarii ale companiilor”, a afirmat Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare